PZP: Janko Veselinović povređen u Novom Sadu, razbijen mu telefon

Janko Veselinović povređen je u Novom Sadu tokom protesta i razbijen mu je telefon, saopštio je Pokret za preokret.
PZP: Janko Veselinović povređen u Novom Sadu, razbijen mu telefon
Foto: 021.rs
Pokret navodi da osuđuje brutalnost pripadnika Žandarmerije i privatnog obezbeđenja koje je danas štitilo, kako kažu, donošenje štetnog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada.
Tom prilikom povređeno je više učesnika protesta, među njima i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kojem su pripadnici privatnog obezbeđenja razbili mobilni telefon jer je snimao nasilje nad građanima, dodaje se u saopštenju.
"Najoštrije osuđujemo sramnu izjavu Miloša Vučevića, nelegalnog gradonačelnika, koji je građane, ekološke aktiviste i pripadnike novosadske opozicije nazvao zgubidanima", napominju oni.
 
Pokret za preokret smatra da je građanska dužnost suprostavljanje odluci SNS vlasti u Novom Sadu, na sve legalne načine, jer se na današnjoj sednici Skupštine Novog Sada usvaja   "investitorski GUP " koji treba da uništi priobalje, promeni tok Dunava i ugrozi mir građana na Bulevaru Evrope, Telepu i Sremskoj Kamenici.
 
"Zbog toga je Miloš Vučević naredio da se  postave dva reda ograda i i dva reda privatnog obezbeđenja i da se izvede Žandarmerija na  nezadovoljne građane, što je sraman čin. Čak nije dozvoljeno da se samo jedan predstavnik građana obrati da obrazloži preko 10.000 primedbi na GUP. Ova brutalnost predstavlja početak kraja štetočinske vlasti SNS-SPS-LSV", napominju Pokretu za preokret.
 
Ostale reakcije na sukobe na današnjem protestu možete čitati OVDE.
  • Slobodni Liman

    22.07.2022 10:27
    Čim vidim ovoliko botovskih nesuvislih, nepismenih i relativizujućih komentara znam da ih je Glava organizovao jer mu ovo smeta :-)
  • Deki

    22.07.2022 07:40
    Janko je paradoks ovog političkog sistema u pravom smislu, čovek bez ikakvog uporišta među biračima čak i u svojoj zgradi, čitav život na grbači naroda. Ovakvi likovi su razlog dugogodišnje vlasti SNS.
  • Zoran

    22.07.2022 07:08
    Samozvana opozicija
    Dokle ce samozvana opozicija da maltretira Srbiji. Sve sto je Novo za njih nije Dobro. Zamislite blast hoce da promeni tok Dunava
    Da nije zalosno Bilo bi smesno. Tako mi je zao sto je Jankovicu somljen Telefon. Neka ode u Englesku ambasadu dobice Nov.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti