Stanarima ulice na Telepu potreban parking, gradska uprava kaže da će to biti rešeno

Stanovnicima Ilirske ulice na Telepu neophodan je parking. U gradskoj upravi za 021.rs kažu da će uskoro započeti realizaciju ove ideje.
U upitniku portala 021.rs o tome šta biste želeli u vašem kvartu, jedan Novosađanin je ukazao da bi u svojoj ulici želeo - parking. 
Kako je objasnio, bilo bi dobro da se izbetonira i uredi zemljište pored u ovoj ulici, gde veliki broj stanovnika parkira svoja vozila. 
 
"Bilo bi lepo kada bi se konačno napravio parking kako više ne bismo morali da se parkiramo u blatu", zapisao je ovaj Telepčanin.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da je za izgradnju parkinga u Ilirskoj ulici potrebno izdvajanje određenih finansijskih sredstava iz budžeta grada.
 
"Izdvajanje finansijskih sredstava je potrebno pre svega zbog rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, s obzirom da je predmetna površina u privatnoj svojini", objašnjavaju.
 
Dodaju i da će sredstva biti izdvojena. 
 
"Kroz program uređivanja građevinskog zemljišta, obezbediće se finansijska sredstva za početak realizacije ove investicije čime ćemo uvažiti molbu stanovnika Ilirske ulice", zaključuju u gradskoj upravi. 

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

  • Partizanskih Baza 22

    31.01.2023 18:37
    Parking kod tri kule
    A šta ćemo sa parkingom kod tri kule na Naselju? Stanari kule u Partizanskih Baza 22 nemaju svoj parking, već je parking uzurpiran od strane stanara kompleksa Inobačka zgrade koji koriste taj parking kao svoj, a pritom su pojedine komšije dovukle službene automobile i umesto da ih drže u firmi drže ih na tom malom parkingu ne bi li sebi rezervisali parking mesto i time automatski smanjili kapacitet već malog parkinga. Zgrada od 75 stanova u kojoj stanari koriste minimum toliko, ako ne i više automobila ima jedva 50 parking mesta, od kojih je 80% zauzeto konstantno vozilima stanara Inobačke i firminim vozilima. Parking se traži i po 40 minuta, a uveče je nemoguća misija!
  • Koca

    31.01.2023 18:24
    @Miki Petrovaradin
    Na tom mestu gde su zgrade su bile stracare. Ko je bio pametan kupio je garaže. Blizu je bus stajalište pa neka idu javnim prevozom. Najbolje da se sada svima prave parking mesta i da se sve betonira. Fuj
  • parking

    31.01.2023 17:55
    odgovor na Sanjin komentar
    Ocigledno je da niste bas upoznati sa sadrzajem objekata u Ilirskoj ulici. Prosetate malo pa vidite da na suprotnom kraju od auto rada postoji zgrada (zgrade) (ta sa snimka) i da u tom delu nedostaje parking mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.