FOTO Soko ne saobraća zbog štete od jakog vetra: Otkazani vozovi između Novog Sada i Beograda

Vetar i nevreme zahvatili su Novi Sad jutros oko 10 sati, što se odrazilo i na železnički saobraćaj.
FOTO Soko ne saobraća zbog štete od jakog vetra: Otkazani vozovi između Novog Sada i Beograda
Foto: 021.rs
Vremenske neprilike danas u 9.50 sati prouzrokovali su tehničke probleme u funkcionisanju sistema kontaktne mreže na deonici između Inđije i Novog Sada, na pruzi između Beograd Centra i Novog Sada, navode iz Infrastruktura železnice.
Zbog toga su danas već otkazana četiri voza koji su po redu vožnje trebali da saobraćaju između Beograda i Novog Sada, a otkazani su i polasci putničkih vozova na ovoj relaciji koji su planirani danas do 14 sati, dodali su.
 
Službe "Infrastrukture železnice Srbije" su, kako je saopšteno, na terenu i rade na otklanjanju problema. Očekuje se da će u narednih nekoliko sati teškoće biti otklonjene i funkcionisanje saobraćaja između Beograda i Novog Sada biti normalizovano.
 
Kako 021.rs sazanje, na više lokacija u Novom Sadu padalo je drveće, ali i bandere, zbog jakog vetra i kratke kiše.
Srbija u "narandžastom"
 
Republički hidrometeorloški zavod objavio je da je na području cele Srbije na snazi narandžasti meteoalarm za vetar olujne jačine.
 
Danas je vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom sa udarima od 17 do 24 metara u sekundi, koji će ponegde dostizati i udare orkanske jačine, veće od 24 metra u sekundi.
 
Duva jak i olujni severozapadni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, koji će sredinom dana biti čak i kratkotrajno jači.
  • Ha

    04.02.2023 18:19
    Hahaha
    Vozila "Juga" po jacem vetru! Pa ovo je Vojvodina, naravno da duva.
  • Мирко

    04.02.2023 17:25
    Опрости им
    Овде постоје ликови који једва чекају да се нешто лоше деси.
    Неки написа, збогом памети...
    Опрости им Боже бе знају шта пишу.
  • Željo

    04.02.2023 17:17
    Dok sam ja/mi radio na železnici vozu nije smetao vetar, sneg, magla, kiša ...Ovi novi su nešto mnogo osetljivi. Čestitam ekipi koja je postavljala ogradu na nadvožnjaku. Momci BRAVO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.