Vojvodina dala još 200 miliona dinara Novom Sadu za putnu privredu

Novi Sad je od Vojvodine dobio još 200 miliona dinara za popravku saobraćajnica.
Vojvodina dala još 200 miliona dinara Novom Sadu za putnu privredu
Foto: 021.rs
Sa novih 200 miliona, ukupna dotacija iz Pokrajine za popravku ulica u vojvođanskoj prestonici u 2023. godini će porasti na 700 miliona dinara.

Pred odbornicima će biti da usvoje izmene Programa održavanja objekata putne privrede i na taj način potvrde ova sredstva.

Vojvođanski i novosadski čelnici su polovinom decembra najavili zajednički nastavak ulaganja u popravka ulica u vrednosti od 500 miliona dinara iz pokrajinske kase, uz mogućnost da se opredeli i veća suma kako bi se uložilo više sredstva nego prethodne godine. 
 
S dodatnim novcem, uz to da će Grad Novi Sad izdvojiti 300 miliona dinara, za obnovu kolovoza u Novom Sadu će biti izdvojeno nešto više od milijardu dinara.
Već je najavljeno da će u 2023. biti obnavljan Bulevar oslobođenja, a čeka se da gradska upravi saopšti koje sve saobraćajnice su u planu. 
 
Osim obnove kolovoza, u Programu održavanja putne privredena izdvojeno je i 700 miliona dinara za ostale radove na saobraćajnicama, pešačkim stazama, mostovima, a najveći deo je predviđen za održavanje puteva u zimskom periodu.
  • Novo Naselje

    08.02.2023 02:07
    Hoce li se pobogu vise renovirati bul. Kneza Milosa. Ljudi ovo je dno dna, ne postoji bulevar u losijem stanju, a plus je i tranzit. Uzas.
  • Петар

    07.02.2023 11:07
    Па дајте људи нешто и у села, ако нам не средите села сви ћемо вам доћи у град па шта ћете онда од нас.
  • Borko

    06.02.2023 22:46
    Asvaltirati ulice u Veterniku
    Sramota je da u Veterniku ima mnogo ne asvaltiranih ulica. Nekoliko njih čeka asfalt više od 20 god.
    Nadamo se da će se deo sredstava usmeriti i za rešavanje tog problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti