PzP: Otežano zakazivanje pregleda preko kol centra Doma zdravlja u Novom Sadu, predugo se čeka

Gradski odbor Pokreta za preokret (PzP) upitao je vlast kako građani da dođu do svojih lekara kada je zakazivanje preko "kol centra" otežano.
PzP: Otežano zakazivanje pregleda preko kol centra Doma zdravlja u Novom Sadu, predugo se čeka
Foto: 021.rs

U saopštenju navode da reaguje usled žalbe građana na otežano zakazivanje termina. 

Traže da se Novosađanima omogući efikasan pristup zdravstvenoj žaštiti koji je sada veoma otežan ili onemogućen. 

Posebno su, poručuju, ugroženi stariji i nemoćni koje ovakvo stanje dodatno ugrožava. Navode i da su proverili rad kol centra i da su se uverili u istinitost tvrdnji građana.
 
"Nedavno je uveden novi način zakazivanja termina pregleda, prema kojem se izabrani lekar  zakazuju  preko kol centra. Za taj novi način zakazivanja Dom zdravlja Novi Sad nije obezbedio neophodne preduslove. Pri pozivanju kol centra, vrlo često niko se ne javlja, čak i kad se čeka više od 10 minuta niko ne odgovori na poziv i pozivanje može da traje čitav dan", navode u saopštenju.
U PzP pitaju zašto direktor Doma zdravlja Novi Sad, pre donošenja odluke o načinu zakazivanja termina za pregled, nije obezbedio nove ulaze telefonskih linija za kol centar i zaposlio još medicinskih tehničara koji bi mogli da odgovore na pozive građana koji imaju potrebu za medicinskom zaštitom. 
 
"Istovremeno značajan broj ljudi je zaposlen u javnim preduzećima u Novom Sadu koji vrlo često nemaju nikakvo radno angažovanje jer su tu angažovani i primaju platu kao članovi stranke na vlasti. GO Pokreta za preokret Novi Sad, traži da se zakazivanje lekarskih pregleda učini efikasnim, tako da pacijenti mogu u najkraćem roku da zakažu potreban pregled i dobiju zdravstveni zaštitu", zaključuje se.
  • Ja

    09.02.2023 11:56
    Ne-zdravstvo
    Tomica M. Je smrtno ranio naše zdravstvo, a Zlatibor se posro na njega i sahranio ga u septičku jamu. Kako god da pokušaš da odeš kod specijaliste bilo preko kol centra ili lekara opšte prakse nemoš doći do termina. Majka je vijala internistu 2 godine, a očbog ni posle 2 godine nema. Kožnog je vijala termin jako dugo preko opšte prakse, a kad je tamo lično otišla kažu ne znaju u čemu je problem jer imaju slobodnih termina. Samo ako radi mito koji je ova država čak i legalizovala onda sve može odma. I striktno zabraniti lekarima da rade i u državnim i privatnim ustanovama. Nek se odluče za jedno, kad ostala zanimanja ne mogu ne treba ni oni da zloupotrebljavaju državnu službu samo da prebacuju sebi pacijente u privatnu.
  • Sonica

    09.02.2023 08:23
    juče
    Juče sam celo pre podne zvala da bih tek oko 16 h uspela da mi se jave. Sve lepo i ljubazno, ali zao mi, je do 17. 2. doktorka nije tu.
  • zeleno

    09.02.2023 07:48
    Moja majka od 83 godine koja je ranije zvala sestru od svoje odabrane doktorke opšte prakse i zakazivala . Znala je kad doktorka radi kad je na godišnjem. Cele nedelje pokušava da zakaže internistu, pošto ide godinama kod iste lekarke poznavala je i sestru od interniste, dijabetičar je, nedobija kolcentar..danima
    uporna je ...kaže moraću lično da odem možda me primi moja doktorka. Koliko god hoćemo da sve menjamao....da bi se videlo da se nešto radi.....mislim da još kao društvo nismo spremni , da neke stvari treba ostaviti po strani. Penzionerima u švedskoj se sve šalje na kućnu adresu......vreme vam je za ovu kontrolu......to može da funkcioniše...oni brinu o svojim starijim građanima ..naši penzioneri prepušteni sebi ili svojoj porodici u koliko je imaju , za moju majku mogu da kažem da je bila naučni radnik u znala je da radi na komjuteru...sada više ne može da se uklopi u nove programe i tehnologiju..godine idu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti