Novi Sad nema informacije o oštećenjima u Skupštini Vojvodine, čeka se pokrajina

Gradske službe Novog Sada čekaju na informacije od pokrajinske vlasti o tome da li na zdanju Skupštine Vojvodine postoje oštećenja koja nisu sanirana.
Novi Sad nema informacije o oštećenjima u Skupštini Vojvodine, čeka se pokrajina
Foto: 021.rs
Ni nakon nekoliko dana od objavljivanja video snimaka na kojima se, nakon završetka sanacije, vide pukotine na zidovima, kao i polomljene pločice na podu, nije sigurno šta se dešava unutar zdanja zaštićenog zakonom.
Gradonačelnik Milan Đurić na pitanje 021.rs o oštećenjima odgovara da od pokrajinskih službi nisu dobili informacije da li postoje nova oštećenja ili je reč o nesaniranom delu.
On se nada da će inspekcija izaći na teren i proveriti o čemu se radi, te će, ukoliko za tim bude bilo potrebe, izvođač radova sanirati eventualna oštećenja.
 
"Ako je neko sanirao već o svom trošku, saniraće opet ukoliko postoje pukotine. Nema šta da se krije", poručuje Đurić.
 
Ukoliko postoji neki popucali zid, dodaje Đurić, to treba što pre da se sanira i da je najvažnije da nema novih pukotina.
 
Podsetimo, 021.rs, a prethodno N1, objavili su snimke na kojima se vide pukotine na zidovima u pojedinim kancelarijama, kao i na podu.
Nadležni na pitanja 021.rs o ovim oštećenjima ni posle nekoliko dana nisu odgovorili, a nisu ni dozvolili novinarima ulaz u objekat kako bi dobili uvid u to šta je urađeno. 
 
Prethodno je Vlada Vojvodine saopštila da su završeni radovi na sanaciji oštećenja uočenih krajem prošle godine. Radove na sanacije platio je investitor, kompanija "Javne garaže", koja gradi podzemnu garažu u neposrednoj blizini kompleksa Banovine. 
  • ZX

    10.02.2023 17:48
    Malo strpljenja
    Još nije smišljena dovoljno dobra laž za javnost.
  • Pićuka

    10.02.2023 17:01
    Ništa ne brinite, puška je zakočena.
  • Pokojni Čika Franja

    10.02.2023 14:14
    jedan potpis rešava sve valjda
    Čovek na čelu grada, g. Milan Đurić, ne treba da se nada da će inspekcija izaći na teren, već treba svojim potpisom, potpisom gradonačelnika Novog Sada, da, najpre, naloži formiranje jedne takve inspekcije, te da je, pošto bude formirana, istim tim potpisom ovlasti da na teren izađe. Prosto, i jednostavno, bez ikakvog nadanja. Nije to vremenska prognoza, pa da se čovek nada da će se vreme prolepšati. Ne zavisi od onog od gore, niti, pak, od neke nadnaravne sile — zavisi od smrtnog čoveka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti