Završena sanacija oštećenja nastalih zbog izgradnje garaže kod kompleksa Banovine

Radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, nastalog usled izgradnje javne garaže u neposrednoj blizini, završeni su za 12 dana, poručuju u Pokrajinskoj vladi.
Završena sanacija oštećenja nastalih zbog izgradnje garaže kod kompleksa Banovine
Foto: 021.rs

Sanaciju je finansirao investitor javne garaže kod Banovine u iznosu od 841.750 dinara.

Sanacija je usledila nakon elaborata Fakulteta tehničkih nauka o nastalim oštećenjima u delu zgrade, o kojima je prvi izvestio 021.rs.
Kako poručuju u Pokrajinskoj vladi, izvedeno je čišćenje dilatacija, uklanjanje maltera, formiranje novih dilatacija, završna obrada zidova, ugradnja odgovarajućih lajsni, bojenje zidova i popravka lifta.
 
"Istovremeno, nadležni iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa nastaviće sa aktivnostima na praćenju stanja zgrade tokom radova na izgradnji garaže i preduzimaće mere na zaštiti objekta sa stručnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka", navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.
 
Kako smo početkom novembra 2022. izvestili, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja. Tada su izvođači radova za 021.rs poručili da oštećenja usleg sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom.

Bilo je nekoliko reakcija opozicionih stranaka, kao i protest, uz isticanje sumnje da je uopšte reč o sitnijim oštećenjima i nečemu što se očekivalo tokom izgradnje podzemne garaže.

  • Igor

    03.02.2023 20:21
    Dilatacija za diletante
    Više od 80 godina dilatacija bila prekrivena malterom i bez pucanja, a sad "sastavili" spolja sa PVC maskama, tek da se ne vidi dok ne prođe garancija.
    Kako sami priznaju, popravljali su i lift, što znači popustile ili iskrivile se vodeće šine. Molba zaposlenima ili posetiocima, objavite ko je izvršio kontrolu lifta? Naljepnica o tehničkoj kontroli se nalazi u svakom liftu.
  • Hm

    03.02.2023 16:21
    Ne bih da vam rušim sneška, ali, nije to plastična kofa pa da je zalepite žvaka i popravi.
  • JustinaNS

    03.02.2023 14:32
    1999. Bomba
    Bomba bačena na Banovinu nije nimalo uzdrmala njene temelje?!? Sigurno ih je još učvrstila. Neki su odlučili da unište baš sve vredno u NS i Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti