Kostreš: LSV u martu raskida koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da će ta stranka raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Novom Sadu.
Kostreš: LSV u martu raskida koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu
Foto: 021.rs

"Situacija je veoma jasna i jednostavna: u martu su izbori za gradske i opštinske odbore u LSV. Od novoizabranog odbora u Novom Sadu očekujem da raskine gradsku koaliciju sa SNS. Ko se bude oglušio u odluku novoformiranog odbora biće isključen iz LSV", rekao je Kostreš.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je prethodno da čeka razgovor sa novim rukovodstvom LSV-a.
"LSV ima novo rukovodstvo, čekamo sastanak sa njima da vidimo kakvi su planovi. Oni su i dalje zvanično sa nama u koaliciji i Aleksandar Kravić je član Gradskog veća zadužen za saobraćaj", naveo je Đurić.
 
Ligaši se, inače, ne pojavljuju na sednicama gradske skupštine, niti su glasali za Đurićev izbor na mesto gradonačelnika.
 
Podsećamo da Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu. 
 
Novosadski SNS raskinuo koaliciju sa POKS-om u ponedeljak i, kako su saopštili, "političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti".
 
POKS je saopštio da ih nije iznenadila odluka da budu isključeni iz lokalne vlasti, a da je razlog tome neslaganje kada je u pitanju strategija odbrane Kosova i Metohije.
 
"Pokret obnove kraljevine Srbije je ekspresno izbačen iz gradske komunalne koalicije jer ima drugačije viđenje rešavanja pitanja Kosova i Metohije. Svi naši članovi koji na bilo koji način imaju učešće u vršenju vlasti u gradu Novom Sadu podneli su ostavke, a sa druge strane SNS taj problem nema sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, što znači da sa njima dele mišljenje po ovom pitanju", rekao je Saša Novaković iz POKS-a.
  • Mirko zvani đubre

    13.02.2023 09:54
    Ima i onih koji su iz DSa došli u Ligu zbog ove komunalne koalicije
  • Đoka

    12.02.2023 14:07
    Ligaši
    Raskid koalicije ali i raskid ugovora o radu u javnim preduzećima. Da bude pošteno.
  • Srce

    12.02.2023 13:24
    Zar već?
    Puče ljubav, pa se veza raskida?
    Predugo samo pričate o tome. Rešite se, ili/ili...
    Srast ili korist?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti