SNS raskinuo koaliciju sa LSV u Novom Sadu: "Da vam prekratimo muke, da ne čekamo mart"

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nije više deo koalicije u gradu.
SNS raskinuo koaliciju sa LSV u Novom Sadu: "Da vam prekratimo muke, da ne čekamo mart"
Foto: 021.rs
Kako je saopštio novosadski SNS, zahvaljuje se na dosadašnjoj saradnji "manjinskom koalicionom partneru Ligi socijademokrata Vojvodine". 
"Nemamo nameru da čekamo da oni, kako su u medijima najavili, izaberu novo rukovodstvo u martu mesecu, pa da onda izađu iz naše koalicije. S obzirom na to da su jasno rekli da ne žele više da budu deo gradske vlasti, ovim putem želimo da im 'prekratimo muke' i da ih obavestimo da ćemo na prvoj narednoj sednici Skupštine grada i formalno krenuti u izmene unutar vladajuće koalicije", kažu naprednjaci. 
Dodaju da SNS nastavlja da dalje predano radi za Novi Sad, "za šta je od građana tri puta uzastopno dobila ubedljivo najveću podršku". 
 
Podsetimo da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio da će ta stranka raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
 
"Situacija je veoma jasna i jednostavna: u martu su izbori za gradske i opštinske odbore u LSV. Od novoizabranog odbora u Novom Sadu očekujem da raskine gradsku koaliciju sa SNS. Ko se bude oglušio u odluku novoformiranog odbora, biće isključen iz LSV", rekao je Kostreš.
 
Podsetimo i da se ligaši, inače, nisu pojavljivali na sednicama gradske skupštine, niti su glasali za izbor Milana Đurića na mesto gradonačelnika.
 
Takođe, dodajmo da od skoro Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu. 
  • RAŠA

    15.02.2023 15:09
    Ja hoću
    Anex ugovora o radu, diploma da se ne dira.
  • Mat

    14.02.2023 19:14
    Rezultati izbora 2022
    Pozdrav svima, vidim da je SNS osvojio 75.000 od 200.000 glasova NS prošlim izborima...(ugrubo), kako on to vodi sam grad?
  • Zoki

    14.02.2023 17:10
    Glasaci
    "za šta je od građana tri puta uzastopno dobila ubedljivo najveću podršku"

    Samo sto su glasacki listici gradjana koji su glasali zavrsili zapaljeni, a na brojanju korisceni izmenjeni listici.
    Ko bre glasao za vas, pokrali ste izbore, svi vas mrze i mrzece vas doveka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.