Novosadska četvrt Gornje livade dobiće kanalizaciju, asfalt, osvetljenje: Kada? Videćemo...

Novosadska četvrt Gornje livade nema kanalizacionu i vodovodnu mrežu, asfaltirane ulice i javno osvetljenje, a iz gradske uprave kažu da ove godine počinju sa rešavanjem ovog problema.
Novosadska četvrt Gornje livade dobiće kanalizaciju, asfalt, osvetljenje: Kada? Videćemo...
Foto: 021.rs
Novosađanin koji živi u ovom delu grada koji pripada Mesnoj zajednici "Klisa", napisao je u upitniku portala 021.rs da u ulici Naše sokače, u kojoj živi, ne postoje osnovni infrastrukturni elementi.
"Deo Klise, zvani Gornje livade, nema kanalizaciju, a konkretno ulica i kojoj živim nema ulično osvetljenje. Naravno, potrebno je i pravo asfaltiranje posle uvođenja kanalizacije jer je trenutno na ulici povaljani strugani asfalt", napisao je on.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da je za ovo naselje izrađena tehnička dokumentacija vodovoda i kanalizacije.
 
"Izgradnja i funkcionisanje mreže u naselju Gornje livade uslovljena je prethodnim radovima na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže preko kanala DTD, odnosno duž Bulevara Evrope, od Primorske do Privrednikove ulice", kažu iz ove uprave.
 
Dodaju da će se po završavanju ove investicije, koja je planirana za tekuću godinu, raditi na izgradnji infrastrukture u ovom naselju.
 
"Po završavanju ove investicije, obezbediće se sredstva i za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Gornje livade", objašnjavaju.
Iz GU za građevinsko zemljište i investicije dodaju da će se završetkom ovih radova stvoriti uslovi u budžetu Grada da se planiraju sredstva za izgradnju saobraćajnih površina i javnog osvetljenja.
 
"U međuvremenu, kolovoz na predmetnoj lokaciji se sanira kroz redovno održavanje putne infrastrukture", dodaju. 
  • Сремац

    16.02.2023 16:51
    СТРУЧЊАЦИ
    Свака част !Љубици",као да сам ја писао...на све стране дивља градња,па онда кобајаги нека легализација и сад хоће све и тротоаре и јавну расвету и вртиће и амбуланту...наравно то неко треба да плати,а ко?Онај који плаћа порез овом граду,а то опет у већини случајева нису они који то све траже.
  • Bojan

    16.02.2023 11:36
    @Milan

    Nisu na Bockama penzioneri nego razni traktoraši koji su podigli kuće na divlje pa glasaju za svaki desničarski ološ koji im obeća neko uređenje njihovog ilegalnog naselja.
  • Nana

    16.02.2023 11:19
    Odgovor na komentar "naplaćuju kanalizaciju redovno": i ja sam se zgranula kada sam proučila račun da mi naplaćuju kanalizaciju a nemam je. Odem da pitam o čemu se radi a oni mi odgovore da imam septičku jamu! Ja kopala, plaćala majstore, oni nikakve veze nemaju sa tim. Ispostavi se da imamo pravo dva puta godišnje da nam prazne septičku. Kad podnesete zahtev čeka se od četiri do šest meseci. Čim odu ja sutra podnesem drugi zahtev. Možda nekom bude korisno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti