Novosađanin iz Malog Beograda traži uličnu rasvetu, nadležni kažu da će sve biti sređeno

Novosađanin koji živi u naselju Mali Beograd tražio je od nadležnih da se u ovoj ulici postavi ulična rasveta, trotoari i "ležeći policajci", a iz gradske uprave kažu da će biti rešeno.
Novosađanin iz Malog Beograda traži uličnu rasvetu, nadležni kažu da će sve biti sređeno
Foto: 021.rs
Jedan od stanovnika Ulice Đakona Avakuma je u anketi portala 021.rs napisao da je ovo jedna od glavnih ulica u naselju, ali da nema uličnu rasvetu.
"Živimo u zoni sumraka. Još jedan problem je i što ne postoji pešačka staza, a ulica je izuzetno prometna. 'Ležeći policajci' bi bili jedna velika prednost", napisao je ovaj Novosađanin.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da će u "najskorijem vremenskom periodu" biti postavljena tri usporivača brzine u ovoj ulici.
 
"Zahtev građana za unapređenjem bezbednosti u saobraćaju u Ulici Đakona Avakuma u potpunosti je opravdan, zbog čega je ova gradska uprava izradila saobraćajni projekat na osnovu kog je Gradska uprava za saobraćaj i puteve donela rešenje da se u najskorijem vremenskom periodu postave tri usporivača brzine u ovoj ulici", navode.
Iz ove gradske uprave dodaju da su upoznati sa problemom nedostatka pešačkih staza u ovoj ulici, ali da je najpre potrebno rešiti imovinsko-pravne odnose jer se većina parcela na kojima bi trebalo da se izrade staze u privatnom vlasništvu.
 
"Prema planiranoj regulaciji ulice Đakoma Avakuma planirani su dvostrani trotoari širine 1.60 metara i jednostrana biciklistička staza širine 2 metra, kao i jednostrano javno osvetljenje. Da bi se realizovala izgradnja saobraćajnih površina prema planskom dokumentu, potrebno je najpre pristupiti rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na predmetnom lokalitetu", dodaju oni za naš portal.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • bane

    27.02.2023 11:28
    Regulacija
    Kakva regulacija imovinsko-pravnih odnosa ako je planski bilo predvidjeno 1.5m sa obe strane za pesacku stazu i 2m sa jedne strane za biciklisticku ? Neko nelegalno zauzme placom pola ulice i onda vi regulisete imovinsko-pravne odnose ?
  • nxx

    27.02.2023 09:31
    Dasa
    Sremac, evo placamo poreze i sta sad? Ja sam kriv i treba da trpim sto je neko pre 20-30 godina kad je pravio kucu zauzeo pola ulice svojim placem?
  • Bojan

    10.02.2023 10:58
    @Сремац

    Imaš isti slučaj i s Bockama i drugim divljim naseljima po Fruškoj. Podigli kuće bez papira pa 20 godina glasaju za svaki ološ koji im obeća nešto što im ne pripada, sad su se već toliko solili da i most hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti