Limanci žele da se obnovi dečije igralište, iz gradske uprave kažu da će sve biti rešeno

Dečije igralište u Ulici Veljka Petrovića, na Limanu, već neko vreme nije u dobrom stanju, zbog čega stanovnici žele da se uredi.
Limanci žele da se obnovi dečije igralište, iz gradske uprave kažu da će sve biti rešeno
Foto: Pixabay
Novosađani koji su se obratili redakciji kroz upitnik o tome šta bi želeli u svom kraju, naveli su da njihovom kvartu nedostaje funkcionalno igralište, te da bi za to najbolje bilo da se obnovi ono u Ulici Veljka Petrovića.
Kako kaže jedan Limanac, roditeljima koji žive u ovom kvartu je potrebno neko sigurno mesto na kom deca mogu da se igraju.
 
"Deca se inače igraju u vrtiću posle 17 časova, oni prođu kroz ogradu i tu se igraju nakon zatvaranja, ali iz uprave vrtića imaju primedbe na ovo. Svi decu vode po mašincima, keju i svuda naokolo, kako god ko ume i zna", objašnjava.
Dodaje i da je u ulici Veljka Petrovića nekada bilo dečije igralište sa peskom, klackalicama i ljuljaškama, ali da je ono godinama devastirano. 
 
"Ovo je najpogodnije mesto za igralište jer su deca zaštićena sa svih strana i nema saobraćaja. Deca u kvartu se ne poznaju i zato je potrebno neko centralno mesto gde se ona mogu skupljati, družiti, upoznati", kaže ovaj Novosađanin.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da su upoznati sa problemom igrališta u ovoj ulici.
"Nakon što Gradska uprava za komunalne poslove sprovede postupak javne nabavke i zaključi ugovor sa odabranim izvođačem radova na poslovima održavanja dečijih igrališta, nadzorni organ uputiće nalog za popravku rekvizita na dečijem igralištu u Ulici Veljka Petrovića", objašnjavaju.
 
Iz ove gradske uprave dodaju da će nalog da se radovi na sanaciji svih oštećenja na ovom igralištu izvrše u najkraćem mogućem roku.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Milorad

    01.02.2023 19:18
    Svabija
    A u Stanoja stanojevica obecavaju desert godina, Zena umalo poginula I nista do Dan danas a za limance vase glasace odma I save!!!
  • Lale

    01.02.2023 18:23
    Koji limanci, snslimanci ili oni normalni?
  • Milan NS

    01.02.2023 17:48
    Klasika!
    "Kada bude sproveden postupak javnih nabavki..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.