U četvrtak sednica Skupštine Vojvodine, imenuje se nova generalna sekretarka

Poslanici Skupštine Vojvodine će u četvrtak, 23. februara razmatrati četiri tačke, među kojima je i imenovanje novog generalnog sekretara Skupštine.
U četvrtak sednica Skupštine Vojvodine, imenuje se nova generalna sekretarka
Foto: 021.rs

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor predlaže da se za novog generalnog sekretara imenuje pravnica iz Novog Sada dr Sandra Stojković, koja je aktuelna pomoćnica generalnog sekretara.

Stojković bi trebalo da zameni dosadašnjeg generalnog sekretara Skupštine APV Nikolu Banjca, koji je na ovoj funkciji od 2. jula 2016. godine i koji je u drugom mandatu od 31. jula 2020. godine.

Kako se navodi u biografiji predložene kandidatkinje, rođena je 1987. godine i diplomirala je 2010. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde je potom završila master i doktorske studije.
 
Bila je stipendista Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, stipendista Fonda za mlade talente i stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tokom doktorskih studija.
 
Autorka je pet publikovanih radova. U biografiji navodi i da je "sa isticanjem" završila političku akademiju Fondacije "Svetozar Miletić".
 
Radila je u Gradskoj upravi za propise Grada Novog Sada od februara 2019. do januara 2021. godine, a potom postaje pomoćnica generalnog sekretara Skupštine APV, gde je angažovana u Sektoru za pripremu sednica skupštine, radnih tela i informacione tehnologije. Takođe postupa po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja. Pre prelaska na državni posao, radno iskustvo je sticala u privatnom sektoru. 
Poslanici Skupštine APV će razmatrati i izmene u organizaciji rada Zavoda za urbanizam Vojvodine, dopune odluke koja definiše raspored srednjih škola u Vojvodini, kao i izmene prostornog plana područja posebne namene mreže koridora na putu Subotica - Zrenjanin - Kovin.
 
Sednica se održava u velikoj sali Skupštine APV s početkom u 10 časova.
  • baka

    23.02.2023 11:28
    devojka
    ima li da nije baka devojka raspustenica neka ostvarena osoba u skladu sa prirodom i normalom?
    tesko da je mogu naći tuga
  • Pićukin tata

    23.02.2023 07:33
    Blabla
    Pićuka sine nije tebi lako sa samim sobom. Devojka je sve svoje uspehe ostvarila pre nego sto je i ušla u politiku. Mene vise čudi sto su uspeli da nadju tako školovan kadar jer toga im baš manjka.
  • Pićuka

    22.02.2023 17:12
    @ Lazić
    To što je neko školovan ne znači i da je sposoban. Posebno u našem političkom društvu. Da li znaš da je anatomski atlas Dr. Mengelea jedan od najboljih u medicini ali ga ne koriste iz moralnih razloga. Toliko o školovanima. Potreban ali ne i dovoljan uslov. Ne u Srbiji. Drugi me ne interesuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti