FOTO: Novosadske pijace očišćene od snega

Radnici "Tržnice" na svim novosadskim pijacama posipaju so i, po potrebi, čiste sneg na pijačnim površinama.
Takođe, ako se snežne padavine uvećaju i zadrže, planirano je da Kvantaška pijaca bude mašinski očišćena tokom večernjih sati, s obzirom na to da se ova pijaca čisti isključivo mehanizacijom.
"Zimsku službu čini više od 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi", kažu u Tržnici.
Dodaju da raspolažu i motornim grtalicama (četiri komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.
 
 
Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do dva metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.
 
Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Teme

sneg
  • pajo patak

    26.02.2023 12:42
    ala su se naradili
    sve pijace uglavnom pokrivene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti