Neizvesna podrška rebalansu

Još uvek je neizvesno da li će odbornička grupa "Ujedinjeni regioni Srbije" na sutrašnjoj sednici Skupštine grada podržati Odluku o rebalansu budžeta.
Još uvek je neizvesno da li će odbornička grupa "Ujedinjeni regioni Srbije" na sutrašnjoj sednici Skupštine grada podržati Odluku o rebalansu budžeta.

URS je pre nekoliko dana saopštio da će glasati za taj predlog, jer je Grad prihvatio njihovu inicijativu da se trudnicama za vreme bolovanja isplaćuje puna zarada. Predsednik Gradskog odbora Narodne partije Nebojša Korać kaže, međutim, da skupštinski materijal odbornicima nije dostavljen na vreme, zbog čega će stav o rebalansu budžeta biti poznat sutra, pošto se pregleda kompletan dokument.

"Kada dobijete tako obiman dokument 48 sati pre sednice, a poslovnik kaže da se amandmani na budžet mogu podneti najkasnije 72 sata pred početak zasedanja Skupštine grada to onda obesmišljava celu diskusiju o budžetu", ističe Korać.

S druge strane, on napominje da su sredstva za naknadu trudnicama uvrštena u rebalans budžeta i podseća na usvojeni Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, za koji se URS zalagao, što predstavlja "još jednu obavezu".

URS je novosadskom parlamentu uputio i predlog da se građani oslobode obaveze da lično na šalterima "Informatike" odjavljuju stavku "video nadzor" koju nisu u obavezi da plaćaju. "Smatramo da je to duplirani namet Novosađanima. Sve to su oni već platili kroz druge poreze, a ovo liči na neku vrstu samodoprinosa, koji se praktično ne sprovodi više nigde", navodi Korać. Predsednik Gradskog odbora Narodne partije se nada da će ovaj predlog podržati i ostale odborničke grupe u Skupštini grada. (D.B)

  • stranacki opredeljen

    28.10.2011 14:07
    @marko@buduca majka
    ako je ovo vec bila njihova ideja, zasto onda ta sjajna lsv nije podrzala pre dve godine inicijativu narodne partije u skupstini grada kada je predlagano da se u svojim pravima izjednace novosadske trudnice sa beogradskim, nego su je na protiv odbacili. mozda zato sto su tada izbori bili jos daleko?
  • nemanja

    28.10.2011 13:56
    buduca majko, ako ste zaista buduca majka, da znate da vam verujem da ne pripadate nijednoj politickoj opciji. zvucite vrlo objektivno i nepristrasno. pogotovo kada ispisujete parole i nazivate glupim one koji se ne slazu sa vasim misljenjem.
  • Buduca majka

    28.10.2011 12:09
    @Sanja
    Bilo bi dobro da se prvo dobro informisete pa tek onda da komentarisete. Ovako gospodjice Sanja ispadate glupi i svrstavate sebe u grupu onih koji svesno obmanjuju gradjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti