Nekoliko ulica na Adicama dobija kanalizaciju i vodovod, spremljeno 56,5 miliona dinara

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) uložiće više od 56,5 miliona dinara u gradnju kanalizacije i vodovoda u nekoliko ulica na Adicama.
Nekoliko ulica na Adicama dobija kanalizaciju i vodovod, spremljeno 56,5 miliona dinara
Foto: 021.rs
Radovi treba da obuhvate prostor omeđen ulicama Desanke Maksimović, Čerevićke, Nove 2 i Bogdana Popovića.
Iz tenderske dokumentacije UGZI-ja se vidi da je predviđeno da se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža u ulicama Nova 1, Nova 2, Nova 8 i delu Save Vukosavljeva, Sime Milutinovića Sarajlije i Bogdana Popovića.
Planskom dokumentacijom predviđeno je da se vodovodna mreža koja je predmet ovog projekta poveže sa vodovodom u Desanke Maksimović, kao i kanalizacijom.
 
 
U ovih nekoliko ulica na Adicama treba da se izgradi 1.337 metara vodovodne mreže, kao i 1.000 metara kanalizacije.
Procenjeni rok za izvođenje radova je 180 dana.
 
Rok za dostavljanje ponuda na tenderu je 17. mart, nakon čega će komisija UGZI-ja doneti odluku o najpovoljnijoj ponudi.
  • Džabadaja

    01.03.2023 11:43
    A ostale ulice?
    kada će dobiti u 21 veku kanalizaciju poput Kragujevačke,Luke Dotlića,Niške,Đorda Karađorđevića i ostalih u ovom delu Adica?

    P.S GRADSKOJ KUĆI
    Neke susedne ulice i nove zgrade su već dobile kanalizaciju gde su sami privatni investitori "o svom trošku" dovukli kanalizaciju i vodu u nove zgrade koje prodaju
  • Anja

    28.02.2023 17:26
    Favela
    Ali ozbiljno, mene baš zanima budućnost ovog naselja. Imala sam tu nesreću da sam živela na Adicama skoro 2 godine (uskoro se iseljavam, slaviću taj dan), u zgradici na 1 sprat izgradjenoj 2019 godine. Ne znam šta je veća katastrofa. Sama zgrada koja je toliko nekvalitetno uradjena da ne znam odakle bih počela sa opisom, stan koji nema terasu, nema podrum, nema roletne, nikakvu ostavu, svuda kosine tako da je i tu oduzeto na prostoru za normalne ormane, prozori mali zatvorski, laminat se već razilazi kao i bordure na ivicama, stepenište peremo sami, itd itd...
    Nigde nema pešačkih staza, asfalt rupa do rupe, blato i prašina svuda! Nikakvih sadržaja niti bolje snabdevenih prodavnica nema a linija 6 funkcioniše po principu- kako ti se posreći. Sve u svemu jedna obična favela i ništa više, teško ruglo Novog Sada i pitam se koji baksuzi će da nasele te silne zgradice koje niču ko pečurke a nijednu pozitivnu ili kvalitetnu stavku nemaju osim što zvanično pripadaju Novom Sadu.
  • pajo patak

    28.02.2023 16:31
    ponavljam:
    da li će sada biti legalno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti