Novosađanka kaže da dvorište na Grbavici treba da se sredi, evo šta poručuju u gradskoj upravi

Novosađanka koja živi u širem centru grada smatra da je u njenom kvartu potrebno uređenje zelene površine u dvorištu koje je oivičeno ulicama Maksima Gorkog, Alberta Tome i Bulevara oslobođenja.
Novosađanka kaže da dvorište na Grbavici treba da se sredi, evo šta poručuju u gradskoj upravi
Foto: Grad Novi Sad
Kako je ona u upitniku portala 021.rs napisala, prethodno se obraćala nadležnima sa brojnim problemima koje stanari ovog dela grada imaju.
U ovom gradskom dvorištu, navodi, ne postoje kante za smeće, što dovodi do toga da se otpad gomila zbog nesavesnih stanara.
"Ponekad se u dvorištu stvori i mini deponija. Potrebno je uređenje zelene površine, svakodnevno čišćenje i uklanjanje smeća. Potrebno je i da se pojača jačina ulične rasvete jer je veoma slaba, a zbog toga se noću pojavljuju neki problematični ljudi koji prave veliku buku i ostavljaju ogromne količine smeća", objašnjava.
 
Dodaje i da su u kvartu potrebne i klupe za sedenje jer ih nema dovoljno, a u okolini ima puno dece i starijih osoba.
 
"Potrebno je i da se poploče staze u dvorištu da ne bismo gazili po blatu posle kiše. Umesto da ovo dvorište bude lepa, uređena zelena oaza u centru grada, ono je sada ruglo, a za nas, stanare - beskorisno. Usled svega navedenog, dvorište je nebezbedno i za starije osobe, a naročito za decu", rekla je ova Novosađanka.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da bi rekonstrukcija saobraćajnih površina zahtevala najpre izradu projektne dokumentacije.
 
"Rekonstrukcija saobraćajnih površina, sa rešavanjem pitanja odvođenja atmosferskih voda, predstavlja investicionu aktivnost i zahteva najpre izradu projektne dokumentacije i ishodovanje građevinske dozvole. Prilikom sačinjavanja nekog od narednih Programa uređivanja građevinskog zemljišta biće sagledan zahtev građana za uređenjem ove blokovske površine", navode.
 
Dodaju i da je nadzorom utvrđeno da je javno osvetljenje ispravno i u funkcionalnom stanju, kao i da ovaj blok "Gradsko zelenilo" redovno održava.
 
"U skladu sa dinamičkim planom i Programom navedenog preduzeća, kao i raspoloživim finansijskim sredstvima, u narednom periodu izvršiće se radovi na popunjavanju i zameni sadnog materijala u bloku Bulevar oslobođenja - Maksima Gorkog - Alberta Tome", objašnjavaju.
Iz gradske uprave podsećaju i da je raspisan tender kojim je predviđena nabavka klupa i korpi, odnosno urbanog mobilijara.
 
"Stručne službe ove Uprave evidentiraju sve pristigle zahteve građana i mesnih zajednica. Po zaključenju ugovora sa odabranim izvođačem, razmotriće se predloženi lokaliteti i, shodno tome, pristupiće se postavljanju urbanog mobilijara na teritoriji Grada Novog Sada", zaključuju.
  • Majk

    02.03.2023 15:12
    Da li ta gospodja Novosadjanka radi na uredjenju tog dvorišta? Iskreno nikada nisam video da je neko zasukao rukave i samoinicijativno nešto uradio osim nas. Nikome ne bi ništa falilo da se malo ukljuci i sredi svoj kvart. Smece ostavite u džakovima i javite u Cistocu a oni će preuzeti. Detelinara to radi godinama i nastavljamo. Učimo svoju decu tome.
  • zeleno

    02.03.2023 07:51
    Nekome smeta zelena površina, pa traži da je grad sredi. U tom delu fali pravi kontejener za bacanje đubreta. potojala su 4 , ali više novi kamioni ne mogu da idu iza zgrade,uklonjeni su, ulazak na parking je kroz zgradu gde prakiraju svi iz šire okoline, jer se samo gradi a parkinga nigde. To je još jedino lepo mesto sa malo zelinila u široj okolini i nekome smeta. Stavili su nova stabla pre dve godine od kojih se pola primilo ostalo osušilo i tako stoji. To bi se trebalo ukloniti. Inače Dodeljeni domari koji brinu o zgradam samo brinu o unutrašnjosti zgrade, nemaju pravo ni on ni stanari da brinu o tom dvorištu niti parkingu. Parking servis radi punom parom ceo dan. Stanari su nemočni, nemože se naći ni neko ko bi lepo čistio zgradu a plaćamo...Kontejner najbliži je na ulazu u Željeznjičku, na Bulevaru, kod Zavoda za zapošljavanje, tako da i ko hoće da brine i da baci đubre, mora da nosi do tih destinacija. Što se tiče zgrade, stanari odvajaju svotu novca, jedva smo pormenili sadučiće koji su bili od šezdesetih, okrečili ulaz promenili sijalice, održavamo krov Domari koji brinu o našim zgradama nestanuju u zgradi i samo sa našim pozivom dođu da reše problem interfona i ostalih problema.............................
  • ...

    02.03.2023 01:21
    @Tru

    Odvajaju oni - i svi mi - daleko vise od 100 dinara mesecno. Placamo poreze da bi nadlezni radili svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti