Kupuje se još 4.200 kanti za smeće - namenjene Novosađanima koji žive u kućama

JKP "Čistoća" nabavlja nove kante koje se dele građanima koji žive u kućama.
Kupuje se još 4.200 kanti za smeće - namenjene Novosađanima koji žive u kućama
Foto: Pixabay
U pitanju su zelene kante od 120 litara koje "Čistoća" deli Novosađanima koji redovno izmiruju račune za odnošenje smeća i žive u delovima grada u kojima se otpad odlaže u standardne kante.

Kante dobijaju novi korisnici, ali i oni kojima su ukradene ili oštećene.

Gradsko preduzeće nabavlja 4.200 novih zelenih kanti.
 
Procenjena vrednost nabavke je 10 miliona dinara, dok je rok za dostavljanje ponuda 20. mart.
 
Ove kante se dele u nekoliko navrata tokom godine, kada u preduzeće stigne određena količina od proizvođača. 
 
Portal 021.rs pisao je početkom godine o primedbi Novosađana da duže vreme čekaju na nove kante. Tada su u javnom preduzeću naveli da čekaju poslednju isporuke kanti koje su naručene 2022. godine, te da će biti raspisana nova javna nabavka.

"Čistoća" nabavlja po nekoliko hiljada kanti godišnje i njihova cena je između 2.500 i 2.700 dinara po komadu. Dostavljač je uglavnom firma "MNG Plastik - Gogić" iz Inđije.

  • Milos

    07.03.2023 12:52
    Prvi put posle niza godina sam prošle nedelje otišao i DOBIO kantu. Ostao sam šokiran. Danas je bio i moj komšija koji je uspeo dve da dobije jer je velika porodica. Kako sada može da ima a pre nije moglo? Eto ja sam otišao bez ikakve urgencije i odradio zamenu.
  • Bojić

    07.03.2023 12:41
    Evo ja ću da pohvalim firmu Cistoca. Prvi put nakon decenije vidim prazne kontejnere,čiste ulice i oprane kontejnere. Skontao sam i da se kante lome kad su prepunjene. Ne zaboravimo da ti radnici ručno dižu u kamion i istresaju. Bacamo sve i svašta…neretko šut i gradjevinski otpad… kante su plastične,stoje na kiši,suncu,snegu… Mislite o tome!
  • Stefan

    07.03.2023 11:23
    Komunalci
    Zamolio bi novinare da malo prate i rad komunalaca kako istovaraju kante pa neka se piše i o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti