Obeležavanje Svetskog dana šuma sutra u Sremskim Karlovcima: Akcija čišćenja deponije i nege sadnica

Svetski dan šuma biće obeležen u utorak, 21. marta, a Pokret gorana Vojvodine tog dana organizuje radne akcije u Sremskim Karlovcima.
Obeležavanje Svetskog dana šuma sutra u Sremskim Karlovcima: Akcija čišćenja deponije i nege sadnica
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju Pokreta, cilj ove akcije je obeležavanje datuma "značajnog za Vojvodinu, koja mora ozbiljnije da rešava problem svoje obešumljenosti".
Planirane su dve akcije - nega posađenih drvorednih sadnica pored Dunava, u saradnji sa JP "Vojvodinašume", kao i uređenje Karlovačkog dunavca.
Volonteri Pokreta su u kasnu jesen prošle godine posadili 98 sadnica različitih lišćara, a ovom akcijom je planirana prehrana i popravka "tanjira" oko sadnica, kao i postavljanje agrotekstila i malča oko njih.
 
Druga grupa volontera će raditi na uređenju Karlovačkog dunavca u okviru SRP "Koviljsko-petrovaradinski rit", sakupljajući građevinski i nepripadajući materijal koji se trenutno nalazi na području. 
 
Kako je 021.rs ranije pisao, godinama unazad se u ovom delu Sremskih Karlovaca širi divlja deponija građevinskog otpada.
 
Pokret gorana Vojvodine je i ranije organizovao akcije uklanjanja divljih deponija, a iz opštinske uprave su za 021.rs odgovorili da je novac za uklanjanje ove deponije odvojen još u prošlogodišnjem budžetu. Međutim, nije jasno kada će se konačno krenuti sa uklanjanjem iste.
Akciji Pokreta gorana Vojvodine će se priključiti i JKP "Belilo", učenici Karlovačke gimnazije, Karlovačke bogoslovije, učenici OŠ "23. oktobar" kao i članovi Sportsko-ribolovačkog udruženja "Dunav" iz Sremskih Karlovaca.
 
Akcija će trajati od 10 do 13 časova, a okupljanje je na parkingu kod Sportsko-ribolovačkog udruženja.
  • G pen

    23.05.2023 18:47
    A zasto ne po ostatku Fruske Gore? Ah da...golo.
  • Мунгос

    20.03.2023 15:07
    Светски Дан Шума је важан празник у ери еколошке религије.
    У то име сматрам да би комунална милиција требала запленити све греде од четинара и листара у свим стовариштима у Срмским Карловцима.
  • 98

    20.03.2023 14:51
    Gde su 98 drvece
    98 ili 18 drveca? Karlovci postala nevidljiva suma. Na dunavu sadili a gde jos?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti