Vojvođanski poslanici uskoro o Planu razvoja APV do 2030. godine

Pokrajinska vlada utvrdila je danas Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Plana razvoja Vojvodine od 2023 do 2030. godine, o kom će se izjasniti poslanici na sednici Skupštine Vojvodine.
Vojvođanski poslanici uskoro o Planu razvoja APV do 2030. godine
Foto: 021.rs

"Cilj donošenja ovog važnog planskog dokumenta jeste definisanje efikasnog modela organizacije i koordinacije razvojnih politika AP Vojvodine i utvrđivanje optimalnih rešenja za prevazilaženje zatečenih razvojnih problema i unapređenje društveno-ekonomskog položaja svih građana AP Vojvodine", navodi se u saopštenju Vlade APV.

Plan razvoja definiše ciljeve u svim oblastima društvenog života i mehanizme za njihovo ostvarivanje, kao i odgovornost svih kojima će primena tih mehanizama biti poverena. 

Prioritetni ciljevi ovog plana i mere za njihovo ostvarivanje integrisani su u četiri razvojna pravca: Vojvodina kao mesto neprekidnog rasta životnog standarda, energetski održiva, digitalna i prostorno povezana Vojvodina, zelena Vojvodina, otporna na klimatske promene i interkulturalna Vojvodina.
 
Nosilac izrade ovog strateškog dokumenta jeste Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a proces izrade je koordinirala Razvojna agencija Vojvodine. U izradi je učestvovalo više od 20 institucija sa preko 100 stručnih predstavnika, a javnim prezentacijama je prisustvovalo više od 300 zainteresovanih građana.
 
Pokrajinska vlada utvrdila je danas i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Programu za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u AP Vojvodini za period od 2023. do 2026. godine.
 
Reč je o strateškom dokumentu kojim su definisani pravci delovanja u cilju efikasne zaštite žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja, u skladu sa zakonom i programskim, razvojnim i planskim dokumentima Republike Srbije.
Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je utvrdila i predloge pokrajinskih skupštinskih odluka o izradi prostornih planova područja posebne namene predela izuzetnih odlika "Kanjiški jaraši", Parka prirode "Slatine u dolini Zlatice" i područja posebne namene infrastrukturnog koridora auto-puta E 70, deonica Pančevo – Vršac – granični prelaz Vatin. Utvrđen je i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Prostornog plana područja posebne namene za izgradnju nasipa kod naselja Kupinovo.
  • gagi

    23.03.2023 00:07
    razvoj
    zasto jos nema zakona o finansiranju vojvodine
  • Maroder

    22.03.2023 16:55
    Samo hrabro Vojvodjani!! U razvoj, u boljitak, u EU..Pod nasom zastavom najlepsom na svetu..Srbija sta je znala pokazala je..Da je mogla bolje sigurno ne bi osiromaslia Vojvodinu do krajnjih granica.. Vreme je da vratimo razvoj Vojvodine tamo gde prirodno pripada - u Vojvodinu!!!
  • Ns

    22.03.2023 15:31
    Naslov: "do 2023." !!!
    Jel to šala ili istina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti