FOTO, VIDEO: Pušteni privedeni aktivisti, sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona

Pušteno je devetoro aktivista koji su bili privedeni tokom sprečavanja seče stabala na Šodrošu.
FOTO, VIDEO: Pušteni privedeni aktivisti, sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona
Foto: 021.rs
Oni će dobiti prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira.
 
Aktivisti, među kojima su Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno i Brajan Brković iz Pokreta Bravo, vratili su se na Šodroš da nastave protest. 
 
Seča drveća i dalje traje.
 
Aktivisti su pre privođenja sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona koji treba da pokupi isečena stabla, dok su ih okružli pripadnici policije.
 
Potom su legitimisali pojedine aktiviste.
 
Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu, a troje aktivista je ranije privedeno nakon sukoba s policijom.
U ranim jutarnjim časovima jedna aktivistkinja je privedena, ali je potom puštena, javio je reporter 021.rs sa terena.
 
Oko 8.40h došlo je do manjeg sukoba sa aktivistima, kada je jedan policajac pokušao da uzme zastavu od njih. Policajci su gurnuli nekoliko aktivista, jedan tvrdi da su ga udarili pesnicom, a drugog su oborili na zemlju i legli mu na vrat. 
 
 
 
Posečena je već desetina stabala. 
 
  
 
Predviđeno je da u okviru priprema gradilišta novog mosta bude posečeno 140 stabala.
 
 
Juče je Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine saopštio da nisu uočene nezakonitosti. Izvršni direktor za šumarstvo "Vojvodinašuma" Marko Marinković rekao je da su oni samo izvršioci posla na Šodrošu na osnovu projekta pripremnih radova za izgradnju mosta.
 
 
Napomenuo je da je za seču označeno 140 stabala koja su određena u saradnji sa Inistitutom za nizijsko šumarstvo i Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode.
 
Sedam aktivista dobilo je prekršajne prijave.

Podsetimo, aktivisti Šodroš surivor kampa od prekjuče, 22. marta, brane drveće na Šodrošu od seče, a za potrebe izgradnje budućeg mosta u produžetku Bulevara Evrope.

  • Bojan

    25.03.2023 09:55
    @Dejan sa Štranda

    Danas nisi sa Popovice? Most kod Petrovaradina i još jedan uzvodno bi sasvim dovoljno rasteretio Most slobode i to bez maltretiranja Novosađana. Jedino vi iz divljih vikend naselja želite ovaj most, a vi se ne pitate.
  • A3

    25.03.2023 06:45
    Savitljivci
    Neka biju, hapse i osuđuju, kad dobijete most sve ćete zaboraviti.
  • Dejan sa Štranda

    24.03.2023 22:31
    Za skimmera
    Bul.Oslobođenja prolazi između Limana 2 i Limana 3 i on je sada zagušen.A kada se napravi Most Evrope,za 40 procenata će se smanjiti saobraćaj na Mostu Slobode,a tako i na Bulevaru.
    Bul.Evrope uopšte ne prolazi kroz Limane i neće postati auto put,već će se rasteretiti saobraćaj u gradu.Izgradnjom Mosta Evrope grad će širiti na sremsku stranu,a Sr.Kamenica će se rasteretiti.Naravno da je jako bitan i most između Petrovaradina i Kaća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti