Iz napuštenog objekta na Salajki se danima izliva mazut na ulicu, lopovi upali u kotlarnicu

Novosađanin koji živi u Karađorđevoj ulici rekao je za 021.rs da se više od deset dana na kolovoz izliva mazut iz napuštenog objekta u njegovoj blizini.
Iz napuštenog objekta na Salajki se danima izliva mazut na ulicu, lopovi upali u kotlarnicu
Foto: Pixabay
Kako je rekao, ovaj objekat je ranije bio ložiona, a sada decenijama stoji zapušten.
"Obratio sam se svim inspekcijama, ali ne znam šta se sa tim slučajem dešava. Ovo mora pod hitno da se sanira jer je mazut izašao i na ulicu i bukvalno će uništiti celu prirodu ukoliko se ne očisti", rekao je.
Kako 021.rs nezvanično saznaje, prilikom provale tri nepoznata lica u kotlarnicu došlo je do izlivanja mazuta. Pretpostavlja se da su ova lica htela da pokradu ono što je ostalo u ovom napuštenom objektu. 
 
Iz Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine za 021.rs kažu da je inspektor izašao na teren u petak, 17. marta.
 
"Inspektor je utvrdio da je na predmetnoj parceli došlo do izlivanja mazuta iz rezervoara, tako da se mazut rasuo u većoj količini unutar objekta i na zemljištu ispred", objasnili su.
 
Iz pokrajinske inspekcije su objasnili da je inspektor dao nalog vlasniku objekta da sanira zemljište zagađeno mazutom, "u roku od 15 dana od prijema rešenja".
  • Volim Vučića

    29.03.2023 22:13
    Napušteni objekti u Karađorđevoj? To mogu biti samo kuće na kraju Krađorđeve, u dubokoj "Salajki", tamo gde se dete zaigralo BMW-om neki dan. To su kuće kupljene od strane privremene organizacije "Tuš" za nikada izgrađeni tržni centar. Izgleda je novi investitor na redu. Opet poželjna lokacija. Na zdravlje Im bilo!
    Volim Vučića
  • Masni Pečat

    28.03.2023 07:10
    Za tih x dana koliko je potrebno, taman će zemlja da upije prosuti mazot, lopovi da pokradu višak.
    I vuk sit i ovce na broju.
    Rešen slučaj.
  • Uroš

    27.03.2023 20:44
    Poolaaako, ima vremena
    Inspektor "izašao" 17. marta, te dok je doneo rešenje, nekoliko dana, zatim dok pošta uruči(ili ne) rešenje vlasniku, opet 7-8 dana, rok izvršenja 15 dana... Zatim žalba, pa drugi stepen... Eto jeseni i potrebe za mazutom.
    Ovo je ekološka država u kojoj su inspekcije najviše zatrovane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti