Staro demokratsko lice među novim rukovodstvom pokrajinskog SPS-a

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije izabrao je novo rukovodstvo, a među članovima Izvršnog odbora našao se i Nebojša Malenković, bivši direktor Uprave, odnosno Fonda za kapitalna ulaganja.

Ostali izabrani potpredsednici Izvršnog odbora su Branko Ćurčić, Željka Milošević, Ivan Đoković i Boris Novaković, objavio je SPS na društvenim mrežama.

Iako je već neko vreme u SPS-u, a bio je i koordinator ove partije za Srem, sada je postavljen na značajniju funkciju.

Na čelo Uprave postavila ga je tadašnja vlada Bojana Pajtića, a uoči smene za malverzacije su ga optuživali mnogi, uključujući i SPS, podseća Politika
 
Malenković, bivši kadar demokrata, na čelo Uprave za kapitalna ulaganja postavljen je 2011. godine, kada je imao samo 24 godine. To ga je učinilo tada najmlađim pokrajinskim funkcionerom, a za njegov izbor uslov nije bilo višegodišnje iskustvo na rukovodećoj funkciji koje se po pravilu, a najčešće minimalno za period od pet godina, traži za mesto direktora.
 
Još 2013. godine krenule su prve priče o poslovanju Fonda pod njegovim upravljanjem, pa je tada sam Aleksandar Vučić u funkciji prvog potpredsednika Vlade Srbije istakao važnost da istraga poslovanja Fonda da rezultate.
 
Poslanici Srpske napredne stranke nastavili su i narednih godina sa kritikama rada Malenkovića, a jedna od njih odnosila se i na nabavku linearnih akceleratora i prateće opreme za Kamenicu 2, koju su naprednjaci ocenjivali kao "skandaloznu".
I nakon tih kritika Malenković je izdržao na funkciji još neko vreme. Razrešen je dužnosti polovinom 2016. godine. Ta smena bila je jedna od prvih odluka nove koalicione vlade sa Igorom Mirovićem na čelu, nakon što je Demokratska stranka izgubila na izborima. 
 
Malenković je trenutno direktor privatne bolnice "New Hospital" na Avijatičarskom naselju, a vlasnik je udela u privrednom društvu Genesis Team DOO Novi Sad. Vlasnik je i društva sa ograničenom odgovornošću "F.M.C.G Business", registrovanog za seču drveća.
 
Inače, na izborima za rukovodstvo pokrajinskog SPS-a izabran je i sekretar Milorad Radojević.

NAPOMENA: Tekst je izmenjen 29. marta, u 15.55 časova. U prvobitno objavljenom tekstu pisalo je da je Nebojša Malenković jedan od vlasnika "Genesis" klinike. Advokat Miloš Ristić, u ime zakonskog zastupnika SGB "Genesis" Novi Sad ukazao je na netačnu informaciju, navodeći da "Genesis Team", kao ni Nebojša Malenković, nemaju nikakve veze sa Specijalnom ginekološkom bolnicom "Genesis", koja se nalazi u Uroša Predića 4, u Novom Sadu.
  • @Zoran

    30.03.2023 06:45
    I jesu žuti lopovi, ali ali
    Da nisužuti bili lopovi ovih sada ne da ne bi bilo 700000, nego ih ne bi bilo ni za mali fudbal.
  • Zoran

    30.03.2023 02:15
    Žuti lopovi
    I eto tako Demokrate ostaše "žuti lopovi" za vek i vekove a svi njihovi najistaknutiji članovi migriraše u SNS i SPS. Vesić, Mali, Knežević, Trivan, Čomić.... pa i ovaj mali Malenković promeniše boje i više nisu lopovi već istaknuti rukovodioci i ministri. Razlika je samo u tome što im je sada gazda Vučić a ne Tadić ili Pajtić ili Đilas. A pošto im gazda taj koji jeste onda oni naravno ne mogu biti "lopovi". Zaboga, sad su najpošteniji i najmoralniji u ovoj jadnoj zemlji.
  • gagi

    30.03.2023 00:25
    razvoj
    vojvodjanska levica sps

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti