SSP o smanjenom broju polazaka GSP-a: Neverovatna bahatost i za standarde SNS-a

Gradski odbor Stranke slobode i pravde pozvao je rukovodstvo Gradskog saobraćajnog preduzeća da povuče odluku o redukovanju broja polazaka autobusa.
SSP o smanjenom broju polazaka GSP-a: Neverovatna bahatost i za standarde SNS-a
Foto: 021.rs

Kako kaže predsednik novosadskog odbora SSP-a Vladimir Vrsajkov, odluka rukovodstva gradskog saobraćajnog preduzeća da prema novom prolećnom redu vožnje dodatno smanji ionako nedovoljan broj polazaka autobusa na većem broju gradskih i prigradskih linija "predstavlja čak i za standarde SNS neverovatnu bahatost prema građanima Novog Sada."

"Mnogobrojnim Novosađanima, koji svakodnevno koriste gradski prevoz, već duže vreme je jasno da postoji poremećaj u gradskom saobraćaju, jer znatno duže čekaju autobuse. Ipak, rukovodstvo JGSP je otišlo i korak dalje, te je, pozivajući se na neobjašnjive uštede i racionalizacije troškova, pripremilo novi red vožnje sa još daleko manje polazaka", poručuje Vrsajkov. 

Po njegovim rečima, očigledno je da su značajno porasli troškovi stranačkog zapošljavanja i prelivanja gradskog novca u stranačku kasu.
 
"Te je SNS vlast ponovo posegla za našim džepovima uz uobičajeno uvredljivo objašnjenje: ne brinite dragi građani, plaćate isto, ali dobićete manje. Ova skandalozna odluka će Novosađanima dodatno otežati odlazak na posao, školu ili kod lekara. Lokalne SNS vlastodršce, koji ne izlaze iz skupih automobila i nemaju problem ni da nađu parking - sve ovo, naravno, uopšte ne zanima", dodaje Vrsajkov.
 
Iz SSP poručuje da gradski prevoz treba da bude kičma prevoza Novosađana sa mnogo više vozila i dnevnih polazaka nego do sada.
 
"Efikasan i pristupačan gradski prevoz je najbolji način za smanjenje saobraćajnog haosa, rešavanje nedostatka parking mesta i smanjenje zagađenja. Zahtevamo da gradske vlasti hitno povuku ovu odluku i da makar u ovoj poslednjoj godini svoje vlasti prestanu sa uništavanjem javnog gradskog saobraćajnog preduzeća", zaključuje Vrsajkov.

Podsetimo, gradski saobraćajni prevoznik objavio je prolećni red vožnje koji će važiti od 1. aprila. Analiza portala 021.rs pokazala je da će veliki broj polazaka u gradskim linijama biti stopiran.

  • Ja bre

    04.04.2023 14:17
    Cudo
    Nema sta nisu unistili. Grad vise nije za zivot. Od Novog Sada, napravili su kaveze za ptice na vise spratova.
    Sada treba da upisem dete u prvi razred i nema mesta u skoli. Trazili su jos dva prva razreda i odbijeni su. Bitno je da su naredjali zgrada jednu na drugu a infrastrukture za te ljude koji su se doselili NEMA.
    Totalni raspad sistema.
  • Zaposleni

    03.04.2023 22:58
    Ima li kraja
    Svakodnevne manipulacije i urusavanje preduzeća koje je bilo za primer u Novom Sadu. Isti oni koji su onimad hteli uništiti kada su mu ukidali stanicu i davali je u posed svom finansijeru Iliji Devicu.Epilog je poznat, kako se završilo.Sad ide ista ideja sa drugim scenarijem.Oni koji to rade nisu svesni kakav problem prave generacijama novosađana koji će trpeti tolike promašaje.Ova firma može da isporuci kvalitetnu uslugu za građane za mesec dana, kada bi se otrgla od tegoba koje joj prave oni koji bi o JGSPu trebali da najviše vode računa.Svaki potez koji se vuče u preduzeću je u suprotnosti sa interesima preduzeća. Elektronski sistem naplate,koji je uveden košta 3 mil evra i neradi. Zasluge ovog dobavljača su takve da mu se daje novi tender za izradu programa prodaje karata na Autobuskoj stanici,pa i da se taj segment uništi,kad nije uspeo Dević. Grad je naložio JGSPu da smanji red vožnje i pored svih pokušaja da se ukaže na štetne posledice takvog postupka. Nije bilo šanse da se ne postupi po naredbi Grada. Tarifni sistem je uništio JGSP sa idejom da se smanje sopstveni prihodi i preduzeće stavi u potpunu zavisnost od gradskih subvencija.Raspisuju se otpremnine a u isto vreme primaju novi nepotrebni radnici i sl.Kadrovska politika je na vrhu piramide loše politike prema preduzeću. Ovakav odnos se ne može opisati kakav užas predstavlja.
  • Nd

    30.03.2023 19:17
    Nd
    GSP trenutno ima dovoljan broj vozaca,ali nema dovoljan broj vozila pogotovo zglobnih.Nova vozila sto su kupljena kvare se cesce nego ona preko 25 god.starosti.Sefovi saobracaja katastrofa,pohvale Vozacima,Dispecerima,Otpravnicima,Mehanicarima a ostali nerade nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti