Učestvujte u anketi NSBI: Koliko mislite da u Novom Sadu ima biciklista?

Mapiranje svih učesnika u saobraćaju u Novom Sadu blizu je kraja, a sprovodi se u okviru revizije "Smart plana" Grada. Novosadska biciklistička inicijativa vas pita - koliko mislite da ima biciklista?
Učestvujte u anketi NSBI: Koliko mislite da u Novom Sadu ima biciklista?
Foto: 021.rs

Poslednja analiza 2017. godine pokazala je da je udeo biciklista u saobraćaju u Novom Sadu devet odsto.

Nadležni već očekuju udeo koji je veći od 10 odsto, ali neće biti iznenađenje ni da je učešće biciklista još veće.
U anketi Novosadske biciklističke inicijative, aktivisti pitaju građane za mišljenje o učešću biciklista na osnovu utisaka na ulicama grada. 
 
Zvanični rezultati revizije Smart plana, koji je donet 2019. godine, očekuju se kasnije tokom godine. Svoje mišljenje o procentu biciklista koji učestvuju u saobraćaju možete da iskažete OVDE.

"Smart plan" je dokument koji su izradili stručnjaci na osnovu detaljnih analiza svih saobraćajnih faktora. Prema "Smart planu", Novi Sad, kao rastući grad, u budućnosti mora da se okrene održivom razvoju koji podrazumeva smanjenje učešća motornih vozila, kvalitetniji javni prevoz, više javnih garaža, podsticanje pešačenja, vožnje bicikla i drugih vidova zdravijih kretanja u saobraćaju, kao i skuplji parking.

Detaljnije o Smart planu za Grad Novi Sad možete da saznate na OVOM LINKU.

  • Trt

    31.03.2023 10:13
    @@

    Idiotu je svašta normalno "kretenski".
  • @nenad

    31.03.2023 08:58
    Na mostu koji se gradi biće bici staza pa krljajte koliko hoćete Kada ćete shvatiti da nije normalno voziti bicikl kroz tunel. A prviti izlaz za bicikliste u park kroz koji takođe nije normalno peglati bajs je takođe kretenski.
  • Nenad

    30.03.2023 21:58
    Prazna slama
    Omogućite prelaz biciklom preko mosta Slobode.
    To je prioritet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti