Svež i ukusan hrono hleb u "Mrkšićevim salašima": Zdrava dopuna svakog obroka

Dobar hleb zadovoljava očekivanja svakog člana porodice - uvek je na stolu, a kad hleb doprinosi našem dobrom zdravlju, ugođaj je veći. Zato nije svejedno gde ga kupujete.

Poslednjih godina sve je veće interesovanje za hleb od mešavine žitarica, koji svojim specifičnim ukusima čine savršen doručak ili dopunu drugih obroka. 

Jedan od najpopularnijih hlebova zasigurno je hrono hleb.

Veliki je izbor objekata u kojima je hrono hleb u prodaji, a taj izbor je lakši kad iza tvrdnji stoji dokazani kvalitet i predanost radu. Zato svež, ukusan hleb možete pronaći u "Mrkšićevim salašima", mesari i pekari sa akcentom na kvalitet o kom se priča i za koji se nadaleko zna. 
 
Hleb je od davnina osnovna namirnica u ishrani u mnogim kulturama, a kod nas je svakodnevno zastupljen u ishrani. Obogatite svoje obroke hrono hlebom iz "Mrkšićevih salaša", koji sadrži četiri vrste žitarica – celo zrno pšenice, celo zrno raži, celo zrno spelte i celo zrno heljde, bez konzervansa i bez belog pšeničnog brašna. 
 
 
Ishrana bogata dijetnim vlaknima ključna je za dobru probavu i prevenciju gastrointestinalnih oboljenja, a upravo je hrono hleb odličan izvor vlakana. Osim toga, hrono hleb je izvor vitamina B, koji igra bitnu ulogu u funkcionisanju metabolizma.
 
Hrono hleb je pun ukusa, ali svoj obrok možete obogatiti i u slatkoj i u slanoj varijanti. Obavezno probajte kombinacije hrono hleba "Mrkšićevih salaša" sa puterom, medom, humusom ili ajvarom za savršen gurmanski ugođaj.
 
Osim kvalitetnih zrna žitarica, hrono hleb u sebi sadrži i seme suncokreta, laneno seme i proso - primetićete razliku u odnosu na standardne hlebove već u prvom zalogaju. Sve to doprinosi njegovoj visokoj energetskoj vrednosti, zbog čega je odličan izvor kvalitetnih ugljenih hidrata i energije koja omogućava obavljanje svih vrsta fizičkih aktivnosti. Hrono hleb "Mrkšićevih salaša" stoga je savršen izbor za sve sportiste.
Osim ukusa, semenje u sastavu hrono hleba bitan je izvor esencijalnih masnih kiselina, koje igraju ulogu u očuvanju zdravlja celokupnog organizma, a naročito kardiovaskularnog sistema.
 
Receptura za hrono hleb ono je što će vas vratiti u "Mrkšićeve salaše" i to na dve lokacije na kojima u Novom Sadu možete ovaj hleb da pazarite. To su "Mrkšićevi salaši" u Bate Brkića 2 na Novom naselju, kao i u Hadži Ruvimovoj ulici.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti