Planira se vidikovac na Spensu: Pogled iz restorana na Novi Sad

Spens će u budućnosti, nakon dugoočekivane rekonstrukcije celog objekta, na poslednjem spratu imati vidikovac, odnosno restoranski prostor sa svim ugostiteljskim lokalima.
Planira se vidikovac na Spensu: Pogled iz restorana na Novi Sad
Foto: 021.rs

Urbanisti i inženjeri već rade na rešenju budućeg izgleda Spensa. Ono što je poznato je da će objekat zadržati izgled i kontrukciju, uz proširenje funkcija i usluga koje nudi.

Planove za budućnost Spensa otkrio je još 2021. godine 021.rs. Pisali smo o namerama da objekat - koji će biti potpuno energetski saniran - dobije gradsku galeriju, odeljenje gradske biblioteke, nove garaže, proširene i nove sportske sale, nove bazene i klizalište na otvorenom. 
 
Sve ovo planira se u nameri gradske vlasti da Spens postane visokoprofitabilno, multifunkcionalno sportsko-rekreativno okupljalište Novosađana, sa dodatnim kulturnim-zabavnim i ugostiteljskim sadržajem.
Nakon izrade elaborata postojećeg stanja Spensa, čelnici Spensa i projektanti došli su do zaključka da je objektu potreban dodatak - projektovanje nove trenažne dvorane i nadgradnja za potrebe vidikovca.
 
Trenažna dvorana treba da posluži za trening košarke, odbojke, rukometa i ostalih sportova na parketu, u dvorani koja će biti zajednički prostor namenjen sportskim klubovima i građanima. Istovremeno je planirano da mogu da treniraju svi koji žele, a zbog instalacije pokretnih pregrada.
 
Vidikovac bi bio u zoni rashladnog tornja Spensa i obuhvatio bi ugostiteljske lokale. Spens je i ranije najavio da želi da reši problem nekontrolisanog širenja kafića i restorana oko objekta, koji će biti izmešteni i obuhvaćeni u centralnom delu restoranskog prostora na najvišoj tački Spensa.
Kako bi sve trebalo da izgleda moglo bi da bude poznato polovinom ove godine, kad će biti završen još jedan deo dokumentacije za rekonstrukciju. 
 
Pre velikih građevinskih radova, za ovu godinu je u planu zamena kompletnih vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Teme

spens
  • Toma

    25.05.2023 09:39
    prvo kantu i cetku
    Prvo da ga operete i popravite olupano stepeniste.
    Ko o cemu oni o kaficima.

    Samo neka jeftina fontana fali kao neizostavni spomenik kicu ove vlasti.
  • Hemodroid

    03.04.2023 19:51
    Ali zaista je najisplativije srusiti ga, u normalnom svetu rok trajanja takvih dvorana je oko trideset godina a onda odrzavanje pojede vrednost i bolje je srusiti.
  • Tja

    03.04.2023 19:11
    Taman ce taj vidikovac da zakloni i to malo sunca sto je ostalo. Kako moze nekom uopste da padne na pamet da menja plan spensa, to je kao da nadogradis kucu na zgradi. Mislim, nije da nismo vidjali i to, ali gari spens?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti