Pre velike rekonstrukcije: U planu kompletna zamena dotrajalih instalacija na Spensu

Spens u narednom periodu očekuje velika, ranije najavljena rekonstrukcija, a neki od prvih radova biće zamena instalacija.
Pre velike rekonstrukcije: U planu kompletna zamena dotrajalih instalacija na Spensu
Foto: 021.rs

U sledećoj godini u planu je prva faza rekonstrukcije i zamene dela instalacija vodovoda, kanalizacije i toplovoda na Spensu, sve što je odavno dotrajalo.

Kako se navodi u predlogu projekta Gradske uprave za sport i omladinu, koji je posvećen Spensu, predviđena je kompletna zamena instalacija u objektu A i delu objekta B, a sve to je deo kompletne rekonstrukcije Spensa. 

"Kompletna zamena podrazumeva demontažu postojećih instalacija, sanaciju kanala i oslonaca i montažu novih instalacija od najkvalitetnijih i ekonomski prihvatljivih materijala", navodi se u predlogu ovog, novog projekta.
 
Procenjeno je da će zamena dela instalacija koštati 20 miliona dinara.
 
Gradska vlast je u vezi sa Spensom jedno vreme imala podeljene ideje. Tako je nekadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jedno vreme u javnosti testirao ideju da se ceo Spens sruši i zagradi novi objekat, što je naišlo na veliko negodovanje građana, stručne javnosti i političkih oponenata. 
 
Vučević se ubrzo povukao s tom idejom i obelodanio planove o potpunoj rekonstrukciji i sanaciji, uz zadržavanje što više originalnih vizuelnih i konstruktivnih elemenata objekta koji je daleko poznat u svetu arhitekture.
 
"Razumeo sam poruku javnosti", rekao je Vučević.
Projekat kompletne rekonstrukcije i Strategiju razvoja Spensa gradska vlast već ima, budući da je iste izradio Fakultet tehničkih nauka.
 
Spens bi u budućnosti trebalo da ima nove bazene na otvorenom i klizalište, odeljenje Gradske biblioteke, gradsku galeriju, nove garaže, sportske sale i drugi sadržaj. Planirano je da se zadrže sve dosadašnje funkcije koje Spens ima. 
  • Salaj

    07.12.2022 14:22
    Sacuvaj me Boze od naprednjackih obnova i rekonstrukcija
  • Mićo

    07.12.2022 11:42
    /
    Ja mislim da će se te instalacije dobro uraditi iz 666. pputa.
  • i dalje

    07.12.2022 10:56
    Važno da je radjen pod a krov prokišnjava.
    Koliko ponuda postavljanja solarnih panela je odbijeno?
    Kada će povezati grejanje bazena i hlađenje ledene dvorane?
    I nećemo da šaljemo našu decu ...

    Hoće i ovo razumeti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti