Putovanje vozom između Novog Sada i Beograda plaćali više - zbog plastike

Građani koji su koristili mesečne karte za brzi voz na relaciji Novi Sad - Beograd iste proteklog meseca nisu mogli da kupe zbog nestašice plastičnih kartica, obaveznih uz mesečnu kartu.
Putovanje vozom između Novog Sada i Beograda plaćali više - zbog plastike
Foto: 021.rs

Plastične kartice za legitimisanje putnika deo su sistema "Srb plus", odnosno kartice koju moraju da poseduju svi koji žele da kupe mesečnu kartu i na taj način uštede na svakodnevnom prevozu. 

"Srb plus" kartica izdaje se na šalterima i, kako za 021.rs napominje Novosađanin koji redovno putuje na relaciji Novi Sad - Beograd, zbog ovog komada plastike nije bilo moguće izvaditi mesečnu kartu.

To je za njega, ali i za druge građane, značilo da će više novca trošiti na kartu.
 
Prema zvaničnim podacima "Srbijavoza", cena mesečne karte za "Regio voz" na relaciji Beograd centar - Novi Sad - Beograd centra za odrasle je 6.874 dinara, dok je za brzi voz "Soko" i "RegioExpress" cena 12.000 dinara mesečno. Uslov za mesečnu kartu je plastificirana "Srb plus" kartica.
 
"Iz nedelje u nedelju su nam govorili da će stići plastificirane karte, ali prošlo je već oko mesec dana i ništa se ne dešava. Čekate i čekate, a prevoz nije jeftin", kaže Novosađanin pogođen ovim problemom.

Kako za 021.rs navode u "Srbijavozu", nestašica plastičnih kartica trebalo bi da je, u ovom trenutku i zaključno sa utorkom, rešena, a da sve poslovnice imaju dovoljno za putnike. 

  • Crni

    15.09.2023 08:52
    crni2@yahoo.com
    Mene su pokrali za voz Soko. Naplatili mi kartu više.
  • Nikola

    12.04.2023 13:10
    @Mjari
    Ne kupuje se plastična kartica svaki mesec već jednom godišnje, a onda se na osnovu te plastične kartice (tj. legitimacije SRB PLUS) kupuje mesečna karta koja izgleda kao redovna karta za voz.
    Inače, nekada (do pre nekoliko meseci) je SRB PLUS legitimacija štampana na papiru i potom se plastificirala zajedno sa fotografijom. Ja i dalje imama takvu važeću legitimaciju koja važi do juna. Ne znam zašto jednostavno nisu nastavili sa izdavanjem starih legitimacija dok se ne obezbedi dovoljam broj plastičnih kartica.
  • gradjaninX

    12.04.2023 13:08
    Moze to i preko aplikacije na mobilnom da radi al tu se tesko ugradjuje u posao nakon sto se izrada aplikacije plati kroz nos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti