Na Adicama potreban trotoar: Školarci šetaju po putu, u "narednom periodu" rešavanje problema

Jedna Novosađanka požalila se redakciji 021.rs da je u delu Adica potreban trotoar. Iz gradske uprave navode da će se u narednom periodu planirati izgradnja.
Na Adicama potreban trotoar: Školarci šetaju po putu, u "narednom periodu" rešavanje problema
Foto: Pixabay (ilustracija)
Po rečima Novosađana, u Ulici Branka Ćopića, u delu od Sime Šolaje do Veterničke, nedostaje put kojim će se deca školarci kretati.

"Saobraćaj u ovim ulicama je poput onih na bulevarima. Autobusi, kamioni, motori i automobili voze velikim brzinama, a pešaci, među kojima su i školarci, primorani su da idu kolovozom ili po blatu i snegu kako bi izbegli udes", naglašava ova Novosađanka.

Iz gradske uprave za 021.rs kažu da je problem ove lokacije to što je veliki broj parcela u privatnom vlasništvu.
 
"Izgradnja saobraćajnih površina je uslovljena prethodnim rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, za šta moraju biti obezbeđena znatna sredstva u budžetu Grada Novog Sada", navode.
Dalje objašnjavaju da će se izradi projektne dokumentacije u Ulici Branka Ćopića pristupiti tek kada se reši ovaj problem i sve parcele budu u javnoj svojini grada.
 
"Grad Novi Sad će u narednom periodu svakako planirati sredstva za izgradnju nedostajuće infrastrukture u ovom delu naselja Adice", zaključuju.
  • Majka

    15.04.2023 08:07
    Telep(OŠ J.Atila) takođe nema trotoara, čak nema ni ulične na jednom delu,pa deca zimi hodaju po mraku putem. Sigurna sam da se to neće promeniti u narednih 10 godina ni na Adicama ni na Telepu.
  • Miroslav

    12.04.2023 18:08
    nestrucnost
    "Izgradnja saobraćajnih površina je uslovljena prethodnim rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, za šta moraju biti obezbeđena znatna sredstva u budžetu Grada Novog Sad"

    Pa valjda je to trebalo uraditi pre nego sto je krenula masovna izgradnja na Adicama. I sami priznaju da je saobracajna infrastruktura neadekvatna, ali to ih nije sprecilo da izdaju gradjevinske dozvole za sve one visespratne stambene zgrade. Sada im je problem da naprave trotoare. Urbano planiranje- za keca.
  • Milan

    12.04.2023 16:46
    Trotoari
    To nije problem samo Adica.
    90% ulica u Novon sadu nema trotoar.
    U mnogo ulica deca iz vrtića izlate pravo ma k+lovoz,
    Primer je vrtić u Stevana Hrističa. Trotoar je 0 cm.
    Malo je ovde prostora da navedem sve primere

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti