Novosađanka traži da se postavi rampa za osobe sa invaliditetom na keju, evo šta kažu nadležni

Novosađanka je u upitniku portala 021.rs predložila da se postavi još jedna rampa za osobe sa invaliditetom kod keja, a nadležni kažu da je potrebno da im se obrati Stambena zajednica.
Novosađanka traži da se postavi rampa za osobe sa invaliditetom na keju, evo šta kažu nadležni
Foto: Pixabay
Ona je objasnila da se sa ovim problemom već obraćala nadležnima.
"Potrebno je postaviti rampu za osobe sa invaliditetom od trotoara do ulaza u Episkopa Visariona 7, kao što je napravljena kod kule Beogradski kej 45", napisala je ona.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da je ovo zajednička blokovska površina na kojoj bi se postavila pristupna rampa u svojini države.
 
"Ova blokovska površina je u svojini Republike Srbije, a korisnici su vlasnici posebnih delova zgrada i Grad Novi Sad, kao zajednička svojina. Plan detaljne regulacije izgradnju rampi za osobe sa invaliditetom uslovljava pripajanjem zemljišta pod dograđenim delom jedinstvenoj parceli objekta, uz uslov da se time ne ugrožava javni kolski ili pešački saobraćaj u okruženju", navode.
 
Objašnjavaju i da Stambena zajednica treba da se obrati  Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, kao i JP "Urbanizmu" radi pribavljanja informacije o mogućnosti i uslovima pripajanja parcele.
 
"Dakle, Stambena zajednica treba da pošalje zahtev da se deo parcele 9345/1, KO Novi Sad I pripoji jedinstvenoj parceli objekta, 9345/13, KO Novi Sad I, kako bi zahtev ušao u zvaničnu proceduru. O dostavljenom zahtevu građana, biće dodatno obaveštene stručne službe Gradskih uprava Grada Novog Sada, u čijoj nadležnosti je rešavanje ove problematike, koje će u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu preduzeti sve neophodne aktivnosti u cilju pronalaženja adekvatnog tehničkog i formalno-pravnog rešenja za postavljanje pristupne rampe za invalide na predmetnoj lokaciji", dodaju.
Iz gradske uprave naglašavaju da Grad Novi Sad kontinuirano izdvaja sredstva za pomoć osobama sa invaliditetom, te će i ovu inicijativu razmotriti sa posebnom pažnjom.
  • Joja

    17.03.2023 21:36
    Moj sin je OSI upravnik zgrade nije ništa učinio da mi se obezbedi adekvatan parking za auto već sam to sve ja uradio, dobio od opštine parking mesto sa postavljenim znakom .
    Ali tek tada postaju moji problemi.
    Pošto sam izabrao prvo i najbliže parking mesto koje je u redu gde možeš da izađem samo pravo jer je bočno sledeći auto pored našeg ,počinju da se parkiraju ispred auta od pola metra do jednog metra i tako me onemogućavaju da kolima izađem jer sam u sendviču .potrebno je najmanje 3-4 metra ispred auta da nema prepreke .do postavljanja znaka nije bilo na tom mestu parkiranja jer nije niko parkirao eventualno jedan dva na kratko da bi posle postavljanja znaka parkirali svakog dana.
    Misleći ,ovaj je invalid on neće izlaziti,Da prijavljuje žao mi ljude da plaćaju kazne ali na kraju ću morati ako oni nemaju obzira prema invalidi zašto BiH ja imao obzir prema zdravoj kabadahiji.
  • Odgovor

    17.03.2023 00:40
    Po principu "pisite nam zvanicno da kazemo zasto ne moze!"

  • Alen NS

    17.03.2023 00:36
    Da zivimo negde gde se gradjani zapravo cene, grad bi samoinicijativno brinuo o svojim gradjanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti