Radovi u Kraljevića Marka za 18 miliona skuplji od planiranog

Troškovi rekonstrukcije dela Ulice Kraljevića Marka su za 18 miliona dinara veći od planiranog.
Radovi u Kraljevića Marka za 18 miliona skuplji od planiranog
Foto: 021.rs
Istog dana kada je organizovan obilazak na portalu javnih nabavki je objavljeno obaveštenje o novom aneksu ugovora.

Ovo je drugi aneks ugovora za radove u Kraljevića Marka, u delu od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića.

Prvobitan ugovor je imao vrednost od 115,3 miliona dinara, a u decembru je cena radova porasla za 7,6 miliona. Potom je 10. marta potpisan drugi aneks kojim je vrednost posla porasla za još 9,9 miliona dinara, te se za ovaj posao izdvaja više od 133 miliona dinara.
 
U oba aneksa ugovora Uprave za građevinsko zemljište i investicije navodi se da su troškovi veći zbog "nepredviđenih" i "dodatnih" troškova, kao i zbog "vrednosti razlike viškova i manjka radova", ali bez navođenja poslova koji su dodatno morali da se urade. 
 
Nasuprot tome, radovi će biti završeni pre roka, što je 1. maj. Radovi obuhvataju rekonstrukciju dela kanalizacione mreže, javnog osvetljenja, gradnju kolovoza dugog više od 400 metara, parkinga, pešačkih staza i kolskih ulaza. 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da su postojeća stabla očuvana, a da je u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo izvršeno samo orezivanje. 
 
"Postavljeno je novih 16 stubova javne rasvete sa led rasvetom, a u ovoj ulici na broju 37 nalazi se kuća koja predstavlja spomenik kulture, tako da su tokom izvođenja radova preduzete sve mere zaštite. Ulica kraljevića Marka ni jednog trenutka nije bila u potpunosti zatvorena, jer smo radove izvodili po deonicama", rekao je Đurić i dodao da će prema iskazanim potrebama građana, duž ulice biti postavljeno i nekoliko klupa i drugi elementi urbanog mobilijara.
 
Radove izvode "Put-invest" iz Novog Sada, dok manji deo poslova obavljaju "Tehnika" iz Vršca i "Tecton geosystem" iz Novog Sada.
  • Maja

    15.04.2023 14:56
    Da
    Li je moguce da svako malo na nekim radovima nedostaje desetine miliona.
  • Miško

    15.04.2023 11:51
    dobar bi(z)mis
    Dobar Vam ta osoba koja planira i pošto je pogrešio nikom ništa sem što fali u gradskoj kasi a i tu nikom ništa građani plačaju preko poreza. Jel mogu kod Vas da se zaposlim imam srednji stepen to jest 8+8+2 škole (onih 2 mali višak)
  • Mojsije

    13.04.2023 20:51
    Ju ju
    Dobiju posao na tenderu sa najpovoljnijom ponudom a kroz dodatne radove budu skuplji i od najskupljih. Cisto pranje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti