"Montop" i partneri postavljaju semafor na Detelinari za 12,3 miliona dinara

Grupa firmi predvođena "Montopom" gradiće semafor na uglu Bulevara Evrope i Branka Bajića za 12,3 miliona dinara.
"Montop" i partneri postavljaju semafor na Detelinari za 12,3 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, semafor se postavlja na ovoj lokaciji zato što predstavlja opasno mesto na kojem se dešava veliki broj saobraćajnih nezgoda, zbog čega je potrebno da se omogući bezbednije kretanje pešaka i biciklista.
Uprava za građevinsko zemljište i investicije posao je dodelila grupi ponuđača koju čine novosadske firme "Montop", JKP "Put", "Gratel" i "Geoada".
Rok za završetak radova je 60 dana.
 
Na tenderu je učestvovala još jedna grupa ponuđača, koja je dala povoljniju ponudu, ali je odbijena zbog neispravne tehničke dokumentacije.
 
Podsetimo da su iste novosadske firme dobile posao postavljanja semafora na raskrsnici Branka Radičevića, Juga Bogdana i Temerinske ulice na Podbari. 
Za taj posao je izdvojeno 9,6 miliona dinara. I tom prilikom je na tenderu učestvovala još jedna grupa ponuđača, sa povoljnijom cenom radova, ali je odbijena zbog neispravne dokumentacije.
 
Ove dve raskrsnice na Bulevaru Evrope i na Podbari su jedine koje će u Novom Sadu, u 2023. godini, dobiti semafore.
  • Ibn Tup

    21.06.2023 18:25
    Semafor
    Treba semafor,ne može levo da se skrene,a ako idem da okrenem polukružno,gužva gubi se vremena i vremena?Nekom valja semafor nekom ne valja,kome sad udovoljiti?
  • Bezbedno

    14.04.2023 15:29
    Funkcionalno
    Potreban semafor ubrzaće saobraćaj. Olakšaće brže uključenje na bulevar evrope iz ul Branka Bajića a i skratiće slalom onima koji hoće levo ( do sad su da bi išli levo morali prvo desno pa čekali da bi se vratili nazad). Još ako bude uslovno desno, ubrzaće za one koji hoće desno. A sa bulevara će biti uslovno desno ka Branka Bajića, tako da nema usporavanja ali je sve bezbednije za pešake, bicikliste i automobile
  • Boris

    14.04.2023 08:44
    Bar da se potrude
    Kako providna priča... Na tender izlaze dva ponuđača, od kojih jedan (znamo koji) nagruva cene, a drugi tobož ima neispravni tendersku dokumentaciju. I to je šablon po kom ovi prvi dobijaju sve poslove, po nekoliko puta većim cenama od realnih. Forma ispoštovana, raspisan tender, i svima lepo. Osim građanima čiji se novac preliva u džepove mafijaša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti