Raspisani tenderi za postavljanje semafora na Detelinari i Podbari

Novosadska uprava raspisala je javne nabavke za postavljanje semafora na dve raskrsnice na Detelinari i Podbari.
Raspisani tenderi za postavljanje semafora na Detelinari i Podbari
Foto: 021.rs
Za semafor na uglu Bulevara Evrope i Branka Bajića obezbeđeno je 10,5 miliona dinara, a za semafor na uglu ulica Branka Radičevića, Juga Bogdana i Temerinske 8,3 miliona.
U dokumentaciji se navodi da raskrsnica na Detelinari predstavlja opasno mesto na kojem se dešava veliki broj saobraćajnih nesreća. Semaforizacija treba da omogući bezbednije kretanje pešaka i biciklista kroz raskrsnicu. 
 
Za lokaciju na Podbari se takođe navodi da je u pitanju izuzetno opasno mesto na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.
Na obe raskrsnice će se izvesti i manji radovi na pešačkoj i biciklističkoj stazi kako bi se unapredio ovaj vid prevoza, što podrazumeva spuštanje ivičnjaka za bicikliste. Predviđeno je i postavljanje zvučnih uređaja za slepa i slabovida lica, kao i vremenski displej.
 
U dokumentaciji za semafor u Temerinskoj ulici je navedeno da je projekat osmišljen tako da se izbegne uklanjanje stabla na ovoj raskrsnici. 
 
 
Za postavljanje semafora na uglu Bulevara Evrope i Branka Bajića rok za dostavljanje ponuda je 16. marta, a procenjuje se da će radovi trajati do 60 dana.
Za drugu raskrsnicu rok na tenderu za predaju dokumentacije je 7. mart, a procenjeni rok za izvođenje radova je takođe 60 dana. 
 
Prema Programu uređenja građevinskog zemljišta, ovo su jedine dve raskrsnice u gradu koje će dobiti semafore. 
  • D.del.

    02.03.2023 22:32
    Kruži tok?
    Na semaforu, kad je crveno, auta moraju stati. Pešaci imaju zeleno i mogu bezbedno preći. Na kružnom toku skoro niko ne brine o pešacima.
  • Nebojsa

    28.02.2023 12:34
    Kruzni tok
    Samo kruzni tok uradti na uglu B bajica i B. Evrope. I problem resen. Semafor ce samo zagusititi saobracaj.
  • Penzos

    28.02.2023 11:45
    ???
    Zbog zagadjenja treba sto vise semafora i lezecih umesto da ima vise hodajucih policajaca. Postavite jedan i kod Mileticevog spomenika , za svaki slucaj !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti