Novosađani danas na Kritičnoj masi pitaju: Zašto nije završena biciklistička staza u Futoškoj?

Nova Kritična masa počinje danas, 22. aprila u 17 časova, a startuje iz Limanskog parka.
Novosadska biciklistička inicijativa poziva na predstojeću, novu Kritičnu masu, posvećenu apelu da se završe radovi na rekonstrukciji biciklističke staze u Futoškoj ulici.
 
Dugoočekivani radovi imali su dinamiku sve do prošle godine, kad su obustavljeni na jedinoj preostaloj deonici. Uprkos najavama da će u budžetu za 2023. godinu biti opredeljen novac za završetak radova na preostalom delu Futoške ulice, novac nije opredeljen.

Zato Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) sada podseća gradsku vlast da se posao ne ostavlja nedovršen.

"Ovom vožnjom želimo da skrenemo pažnju na potrebu za nastavkom rekonstrukcije i podstaknemo nadležne gradske institucije da opredele sredstva za ovu namenu rebalansom budžeta u 2023. godini i da krajem godine započnu radovi na rekonstrukciji", navodi se u najavi nove Kritične mase, masovne vožnje bicikala ulicama Novog Sada.
 
Vožnja je zakazana za subotu, 22. april u 17 časova, s početkom iz Limanskog parka. Ujedno, novosadski biciklisti će obeležiti i Dan planete Zemlje.
 
"Kao grad koji pretenduje da postane biciklistički grad, potrebna su veća ulaganja u razvoj biciklističke infrastrukture. Neki projekti su većeg prioriteta od drugih, međutim Futoška se pored Mosta slobode smatra izuzetno važnim projektom. Razloga za ovo je mnogo – ona predstavlja jedan od najvećih biciklističkih koridora u Novom Sadu koji spaja zapad i istok grada, povezuje centar grada sa Novim naseljem, Sajmištem, Grbavicom i Telepom, pa dalje sa Veternikom i Futogom. Dnevno ovom trasom prođe na hiljade biciklista", podseća NSBI.
Ruta:
 
Kritična masa će iz Limanskog parka izaći na Narodnog fronta, nastaviti Balzakovom i Bulevarom cara Lazara do Bulevara Evrope. Odatle se duž Radomira Raše Radujkova izlazi na Bulevar Jovana Dučića, Bate Brkića, a potom na Futoški put i pomenutu Futošku ulicu. Nadalje će se vožnja Jevrejskom ulicom nastaviti do Pozorišnog trga, gde se završava Kritična masa.
  • Hm

    22.04.2023 15:24
    Kako
    Kako da vozim od: pešaka, biciklista, motociklista, jahaca trotineta, sakupljača, pešaka sa sluškama na uškama, rolera? Gde da gleda vozac auta? Ciji je drum? Vozac auta placa registraciju, a ostali?
  • Ops

    22.04.2023 12:22
    Vi sto neznate saobracajne propise- bar 95% biciklista predjoste s petka na subotu? Ili ste namestili ili vas je neko namestio da zavrsite na Pozorisnom trgu kada Bosko Obradovic pocinje govor? Dal vam je plan da ih sabotirate il podrzite? Odavno se zna da je " kriticna masa" u NS placena politicka " setalica".
  • Pićuka

    22.04.2023 11:30
    Asvaltiraju se ulice koje nije bilo potrebno asfaltirati. Otimanje para na brzaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti