Komesarka EU i Gojković: Novi Sad bio dobar primer Evropske prestonice kulture

Ministarka kulture Maja Gojković rekla je danas da je Novi Sad bio dobar primer Evropske prestonice kulture i da je po ugledu na taj uspešan evropski program kreirana Nacionalna prestonica kulture.
Ona je navela da je Grad Čačak prva Prestonica kulture Srbije za 2023. godinu, a da će u 2024. godini to biti Užice, saopšteno je iz njenog kabineta.
Gojković i komesarka Evropske unije (EU) za inovacije, nauku, kulturu, obrazovanje i mlade Marija Gabrijel tokom obilaska Galerije Matice srpske u Novom Sadu naglasile su uspešnu realizaciju programa Evropska prestonica kulture Novi Sad 2022.
Gabrijel je čestitala na uspešnoj protekloj godini kada je Evropska prestonica kulture bio Novi Sad.
 
"Definitivno ste pokazali velike stvari, kao i neizmernu posvećenost, za sve vas je to bila jedna uspešna godina i videli smo da možete da nam pokažete mnogo toga kako što se tiče umetnika, tako i primene novih tehnologija", istakla je Marija Gabrijel.
 
Ona je ukazala na značaj učešća u programima EU, ističući kako jevažno da fokus bude na inovacijama i novim tehnologijama i da se umetnici podstiču da kreiraju nove ideje i da se tako ujedno razvija kreativna industrija. 
  • 9

    19.04.2023 17:01
    Čudila sa Marija
    Kako celu godinu ne uspeše da završe taj podzemni kontejner za đubre u centru centra koji niče već godinu dana ? Blizu je gradskoj skupštini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti