FOTO: Gradi se "Galensov" kompleks na Telepu, pogledajte detalje

Projekat za novi "Galensov" stambeni kompleks na uvidu je do utorka, 25. aprila, do kada građani mogu da predaju primedbe.
FOTO: Gradi se "Galensov" kompleks na Telepu, pogledajte detalje
Foto: 021.rs
"Galens" će graditi zgrade za višeporodično stanovanje na Telepu, u Ulici Jerneja Kopitara.
U neposrednom okruženju planiranog kompleksa nalaze se uglavnom porodični objekti, ali je Generalnim urbanističkim planom grada predviđeno da se ovaj deo grada transformiše iz porodičnog u višeporodično stanovanje. 
 
To bi značilo da je uslov za buduću gradnju rušenje postojećih objekata. Međutim, u konkretnom slučaju kompleksa koji je na javnom uvidu, rušenja neće biti, jer na zelenoj površini na kojoj se planira izgradnja nema objekata.
Ukupna površina parcele na kojoj se planira ovaj kompleks je 2.435 kvadrata.
foto: JP Urbanizam
 
Prema projektu, zgrada bi trebalo da ima suteren, prizemlje i tri sprata. Projektovan je ukupno 71 stan. Ukupna površina stanova je 3.818 kvadrata, dok je prosečna površina stana 53 kvadrata. 
 
Planirani kompleks sastojaće se iz dve lamele koje su međusobno povezane podzemnom etažom, koja je praktično treća lamela, navodi se u projektu.
 
U okviru podzemne jednoetažne garaže moguće je predvideti ostave, prostore za parkiranje bicikala, i prateće tehničke prostorije. 
 
Garaža će, navodi se u projektu, imati 55 parking mesta, dok će u dvorištu biti obezbeđeo još 16 mesta za parkiranje, što čini ukupno 71 mesto.
 
 
Iako se u projektu navodi da ovo "zadovoljava pravilo: za svaki stan jedno mesto", novi Generalni urbanistički plan Novog Sada, usvojen prošle godine, predviđa od 1,3 do 1,5 parking mesto po stanu. 
 
Kolski pristupi se planiraju najpre iz Jerneja Kopitara, a potom i iz nove ulice koja se planira sa jugozapadne strane.
Osim toga, planirano je i uređenje unutarblokovskog prostora u stilu zelenog krova. Slobodne površine trebalo bi da se urede i adekvatno ozelene. U sklopu ove uređene površine planira se i dečije igralište sa pratećim elementima.
 
Urbanistički projekat možete pogledati na OVOM LINKU.
  • Mio ns

    21.08.2023 21:20
    A parkove?!
    Zssto nije park na tom mestu i te povrsine?! Cemu toliko stanova u NS,ja ne znam?!
  • Skočko

    20.04.2023 22:19
    Da li imaju savest odgovorni urbanista i saobracjni inzenjer koji su radili ovaj plan!?
    Planirate toliku spratnost a ne prosirite regulaciju!
    Koliko je siroka jerneja kopitara?
    Mislim 10 ili 12m a na jednom delu mozda 15m!?
    Treba da smestite 2 kolovozne trake,pesacku i biciklisticku stazu,parking,zelenilo i komplet infratrukturu!
    Cirkus u najavi.
    Plus niste prosirili heroja pinkija.
    Genocid nad telepom i stanovnistvom.
  • Ej

    20.04.2023 15:31
    @/
    Ej Boitno nelupetaj! Ko uzima danas pare...sem ako nisu preko 600 hiljada eura?! Svima je u interesu da zarade i uzimaju se kvadrati koji se kasnije rentiraju i preprodaju kako bi se okrenulo jos vise para! Valjda toliko znas? @Simi je jedini bio iskren i bravo na tome! Ovo sve ostalo po sablonu Botova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti