Mirović: Skup ekstremne desnice u Novom Sadu doživeo fijasko

Predsednik Pokrajinske vlade i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Igor Mirović ocenio je da je današnji skup partija desnice doživeo fijasko.
Mirović: Skup ekstremne desnice u Novom Sadu doživeo fijasko
Foto: 021.rs
"Više nedelja najavljivani protestni skup večeras je održan u Novom Sadu pred manje od hiljadu građana. Skup je pokazao svu nemoć ekstremne desnice da političkim programom i jasnim ciljevima privuče pažnju građana", naveo je Mirović.
Dodao je da je opozicija praznim parolama i to dan pred izbore za lokalne samouprave na Kosovu "još jednom pokazala kako im jedinstvo u teškim okolnostima u kojima se nalazi narod nije cilj, već lažna patriotska predstava koja služi samo političkoj promociji bez konkretnih ideja i ciljeva".
"Celokupnoj javnosti je potpuno jasno da predsednik Republike i Vlada filigranskim potezima na burnoj regionalnoj i svetskoj političkoj sceni čine sve da omoguće mir i vode Srbiju napred, bez sukoba i ratova, štiteći pritom sve nacionalne i državne interese", ocenio je.
 
Kako je naveo, Srbija je i danas na prikazu vojnih sposobnosti "Granit 2023" u Batajnici "čitavom svetu pokazala koliko je snažnija u vojno-političkom smislu nego ranije, što je direktna posledica jačanja naše ekonomije poslednjih godina".
 
"Zato je današnji skup u Novom Sadu i doživeo krah jer ovo više nije Srbija iz vremena pljačkaških privatizacija i ekonomije plena, već zemlja koja se razvija u svim oblastima društvenog života. Posebno Vojvodina u tome prednjači pa je i izbor Novog Sada za mesto lažnih parola i politički diletantizam i doprineo krahu dugo najavljivanog skupa", kazao je Mirović.
 
Dodao je da od opozicionih stranaka očekuje "jasnije delovanje na političkoj sceni, sa manje lične mržnje i više odgovornosti za državu i njene potrebe i ciljeve".
  • Voja

    25.04.2023 15:34
    Desnica
    Ekstremna desnica su neuki ljudi koji veličaju tuđeg predsednika i žive neki svoj film.Ima ih realno par stotina i nisu vredni pažnje.
  • NSvetlana

    24.04.2023 08:23
    Da podsetim
    Izbori 2024. Šansa za sve misleće u Vojvodini.
    Bez sendviča i 2000,molim!
  • Goran

    23.04.2023 07:36
    Ko to tamo peva !
    Reče jedan bivši desničar čiji su stavovi dok je bio posebno u SRS-u bili isti ili radikalniji od na skupu proklamovanih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti