Ivanišević: Beočin jedna od opština sa najvećim turističkim potencijalom u Vojvodini

Opština Beočin u budućnosti želi da realizuje niz ideja i projekata uz pomoć pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, počev od uređenja priobalja.
Kako je rečeno na sastanku pokrajinskog sekretara Nenada Ivaniševića i predsednice Opštine Beočin Biljane Janković, prošle godine je osnovana nova turistička organizacija u ovom mestu.

"Opština Beočin je jedna od opština sa najvećim potencijalom, tu su i Dunav i Fruška gora, tako da je sa lokalnom samoupravom prošle godine osnovana i Turistička organizacija, što je veoma značajno", rekao je Ivanišević, dodavši da je sa predsednicom Opštine razgovarao i o projektima za razvoj turizma koje u budućnosti Beočin želi da kandiduje.

Sa drugim činiocima turističkog sektora razmatrana je, između ostalog, i ideja o popularizaciji manifestacija u okolini i na Fruškoj gori, prevashodno "Tour de Fruška", koja će biti održana u maju i septembru, potom jesenjeg "Walk 'n' Wine". Ivanišević je rekao da je bitno ulagati u Frušku goru "kao jedan od bisera turizma u Vojvodini i čitavoj zemlji".
 
Dodao je da su projekti o kojima je bilo reči i "Zelena staza" za bicikliste i pešake od Petrovaradina do Beočina i adaptacija info-centra, odnosno vizitorskog centra na Fruškoj gori, koji je godinama bez adekvatne funkcije.
 
Opština Beočin planira da "pojača" manifestacije poput "Banoštorskih dana grožđa" uz pomoć sekretarijata.
 
"Opština Beočin je na odličnom mestu, na dodiru Fruške gore i Dunava. Uz to, imamo i kulturnu baštinu, uz manastire Rakovac i Beočin, koje poseti veliki broj turista svake godine", rekla je predsednika opštine Biljana Janković.
 
Prilikom posete Beočinu, održan je i radni sastanak sa ključnim akterima u turizmu Fruške gore, odnosno sa Turističkom organizacijom Vojvodine i lokalnim turističkim organizacijama, pri čemu su razmatrane mogućnosti za saradnju tih organizacija, posebno sa teritorije Nacionalnog parka, kao i sa novoosnovanom Turističkom organizacijom opštine Beočin.
Istaknuto je da Nacionalni park "Fruška gora" nastoji da u svom radu i u narednom periodu okupi sve turističke organizacije, predstavnike turističke privrede i relevantne institucije, osim Pokrajinske vlade i Sekretarijata za privredu i turizam, kako bi se što bolje i kvalitetnije realizovalo pet ključnih ciljeva. 
 
To su unapređenje verskog, vinskog, lovnog, banjskog i rekreativnog turizma na Fruškoj gori, navodi se u saopštenju sa posete.
  • Zemlja čudesa

    26.04.2023 09:56
    Već krenulo!
    Za početak su beočinski entuzijasti, o svom trošku, bagerom pregradili Beočinski dunavac. Fantastična turistička ponuda.
  • Gaja

    25.04.2023 13:44
    Ivanisevic ce to da sredi,ne brinite.Poznat je po sređivanju kojecega,samo se ne mesa u svoj posao.
  • Nikola

    25.04.2023 12:20
    U Beocinu je i dvorac Spicer, ali on je izgleda nevidljiv za lokalnu vlast, a i pokrajinsku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti