Član Opštinskog veća u Beočinu podelio fotografiju ubice Đinđića: "Samo je jedan Jovanović Zvezdan"

Član Opštinskog veća u Beočinu Mihajlo Božić podelio je fotografiju Zvezdana Jovanovića na Fejsbuku, a mediji su informaciji objavili u danu obeležavanja 20 godina od atentata na Zorana Đinđića.

Nekoliko medija je u nedelju, 12. marta, na 20. godišnjicu ubistva premijera Zorana Đinđića, objavilo vest da je poverenik SNS za Beočin i član Opštinskog veća Mihajlo Božić kao svoju "Fejsbuk priču" podelio fotografiju Zvezdana Jovanovića na kojoj piše "Samo je jedan Jovanović Zvezdan".

Vest su objavili pozivajući se na opozicionog poslanika iz redova Demokratske stranke Srđana Milivojevića, uz snimak ekrana sa Fejsbuk profila na kojem se vidi sporna fotografija atentatora na premijera koji je zbog ubistva Đinđića osuđen na 40 godina zatvora.

Međutim, ostaje nejasno da li je Božić ovu objavu sa prijateljima na Fejsbuku podelio na dan same godišnjice smrti premijera Srbije ili je to učinio ranije.
 
Redakcija portala 021.rs kontaktirala je Božića putem Fejsbuka sa pitanjima u vezi informacija koje su se pojavile u medijima.
Upitan je da li je podelio spornu fotografiju, ukoliko je to učinio, kada ju je objavio, te ne smatra li pogrešnim da kao opštinski funkcioner "promoviše" osobu koja je osuđena na zatvor zbog ubistva državnika.
 
Umesto pojašnjenja i odgovora na pitanje, Božić je odgovorio sa "lajkom". Do objavljivanja ovog teksta nije uputio odgovore.
 
Nemušta je ostala i predsednica Opštine Beočin Biljana Janković. Nakon odazivanja na telefonski poziv, te posle predstavljanja novinara, rekla je da je na sastanku i da je kontaktiramo kasnije. 
 
Prilikom razgovora, predsednici opštine je predočen razlog poziva, kao i to da nas zanima da li je razgovarala sa Božićem, te da li će on snositi ikakve posledice ukoliko je zaista podelio fotografiju osuđenika za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Janković je navela da nije upoznata sa situacijom, zamolivši da je nazovemo kasnije.
 
Janković se kasnije, naravno, nije odazivala na telefonske pozive.
Mihajlo Božić je tridesetvodogodišnji član Srpske napredne stranke i član Opštinskog veća u Beočinu. U zvaničnoj biografiji navodi da poseduje visoko obrazovanje osnovnih akademskih studija prvog stepena na studijskom programu - inženjerski menadžment. 
 
"Sa funkcionisanjem sistema lokalne samouprave bio je u prilici da se upozna kao član Komisije za predstavke i žalbe i Saveta za rodnu ravnopravnost, u prethodnom sazivu Skupštine. Takođe, vršio je funkciju člana Opštinskog veća opštine Beočin u periodu od 20.6.2019. godine do 21.8.2021. godine. Trenutno je zaposlen u Poljoprivrednoj stanici Novi Sad. Poznaje rad na računaru, služi se engleskim jezikom", dodaje se u biografiji.
  • Jogi Letač

    14.03.2023 09:46
    Masa se sada zgražava, kao otkrili rupu na saksiji. Ko je hteo, mogao je znati kakvi su radikali, još iz vremena devedesetih. Promenom imena stranke se nije promenio mentalni sklop sledbenika.
  • Eon

    14.03.2023 07:03
    Zna se
    Šta se drugo može očekivati od kRadikala sem primitivizma, zatucanosti i nepoštenja?
  • Pera Ždera

    14.03.2023 06:26
    Dno
    Mislio sam sam da smo došli do dna, kad vidim pored neki još kopaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti