SSP: Važniji turbo kružni tok nego besplatni udžbenici za decu u Novom Sadu

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde poručio je gradonačelniku Milanu Đuriću da bi bilo novca za besplatne udžbenike za sve učenike kada se ne bi popravljale raskrsnice koje nisu pokvarene.
SSP: Važniji turbo kružni tok nego besplatni udžbenici za decu u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju, izjava gradonačelnika da gradska vlast razmišlja da omogući besplatne udžbenike za novosadske osnovce, ali da nije siguran da li će biti dovoljno sredstava u gradskom budžetu, "ponovo je potvrdila da naprednjačku vlast apsolutno ne zanimaju novosadska deca".

"Bilo je novca u budžetu i prošle godine, gospodine Đuriću, jedino što je za naprednjake važniji bio 'turbo' kružni tok na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Samo 338 miliona dinara, koliko košta popravka raskrsnice koja nije ni bila pokvarena, što je investicija koju ne podržavaju čak ni svi članovi Gradskog odbora SNS, mogli su da namire troškove kupovine knjiga svim osnovcima za ovu školsku godinu", poručuju iz SSP.

Kažu i da je novosadski odbor SSP nekoliko puta tražio besplatne udžbenike za novosadske đake, ali da je odgovor iz Gradske kuće bio da nema para.
 
"Zbog naših malih sugrađana, zbog budućnosti Novog Sada, ponovo pomažemo 'zameniku Miloša Vučevića' da otkrije sredstva u budžetu koja po sopstvenim rečima uporno traži. Ako mu nisu dovoljna skoro tri miliona evra, bačena na besmislenu izmenu najmanje problematične raskrsnice u celom Novom Sadu, predlažemo mu da proveri koliko je grad dobio u januaru ove godine za prodaju građevinskog zemljišta na Telepu firmi 'Karin-invest'. Ovaj 961 milion rešio bi, gospodine Đuriću, problem besplatnih udžbenika za naredne tri školske godine, a plus bi ostale i stotine hiljada evra sa kojima bi grad mogao omogućiti isti broj besplatnih školskih obroka za sve male Novosađane", dodaje se u saopštenju koje potpisuje Vladimir Vrsajkov.

Zaključuje se da se ne mora čekati kraj mandata da bi se za sledeći najavljivalo "ono što je juče moralo i moglo da bude rešeno". 

  • dobrivoje

    25.04.2023 15:42
    @Trt 25.04.2023 • 12:55
    Pogodio te komentar? u kojoj školi si zaposlen?
  • Citalac

    25.04.2023 15:12
    Uvek i u svakoj prilici cu da napomenem da je turbo kruzni tok kradja para. 40 godina tu zivim i raskrsnica je 90 posto bila ok. Posto znamo da se mogu tu svi ugraditi dpneta je odluka da se gradi nepotrena raskrsnica. Udzbenici za decu su dobro poredjenje.
  • Caki

    25.04.2023 14:51
    Demagogija teška
    Nikada nisam bio poklonik SNS-a, nego naprotiv, ali ova reakcija SSP je teška glupost i pokušaj ubiranja poena jefinom demagogijom. Lično mislim da iz gradskog budžeta i treba da se rešavaju infrastruktrna i druga slična pitanja a ne nabavljaju udžbenici niti plaćaju užine. Drugo je pitanje kako se troše pare prilikom raznih projekata, koliko se tu rasipa, koliko bukvalno krade, koliko se i kome namešaju poslovi itd. O svemu tome treba da se piše svaki dan i da reaguju i stranke i svi drugi, ali mešati te teme s udžbenicima je neozbiljno i ukazuje na neiskrene motive autora saopštenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti