FOTO: Ograđen kultni Studio M, priprema se izgradnja "Muzeja 20 21"

Počelo je postavljanje ograde i priprema gradilišta za radove na izgradnji "Muzeja 20 21". Ograda će biti postavljena i oko zgrade Novosadske trgovačke omladine.
FOTO: Ograđen kultni Studio M, priprema se izgradnja "Muzeja 20 21"
Foto: 021.rs

Kako se uverio 021.rs na licu mesta, radnici postavljaju ograde, a iz Studija M se iznosi otpad koji se baca u velike kontejnere. Još uvek nije postavljena informaciona tabla o izvođenju radova.

Zgrada Studija M, kao i zgrada u kojoj je bio smešten Radio Novi Sad, iseljene su pre više meseci.
 
Ograđivanje zgrade je bilo i očekivano s obzirom na to da je Uprava za kapitalna ulaganja još početkom februara prijavila početak radova za sredinu tog meseca. Planirani rok za završetak posla je 4. avgust 2025. godine.
Posao vredan gotovo 1,66 milijardi dinara radiće novosadske firme "Intec", "Struja", "AG institut", "Tron Tex", "RK Tehnika projekt", "Neo inženjering" i subotička kompanija "Terax niskogradnja". 
 
Javnost još uvek nije upoznata kakvo arhitektonsko rešenje je odabrano za budući "Muzej 20 21". Iako rešenje nije bilo priloženo ni u tehničkoj dokumentaciji, iz specifikacije se vidi da će građevinski radovi biti obimni. 
 
 
Zgrada Studija M bi trebalo da zadrži svoj sadašnji izgled, ali će biti i rekonstrukcije. Po završetku radova, u fokusu Studija M biće koncertna sala.
 
Za zgradu u kojoj je smešten Radio Novi Sad predviđaju se rušenja stepeništa, zidova, međuspratnih konstrukcija, ugradnja lifta, ali i gradnja potpuno novih temelja. Jasno je da će ovaj objekat doživeti značajne promene, posebno u svojoj unutrašnjosti, te da će biti "preobražen" u glavni deo budućeg "Muzeja 20 21".
Zgrada Novosadske trgovačke omladine biće rekonstruisana, a prema tenderskoj dokumentaciji, nisu predviđena rušenja niti dogradnja.
 
Iz pokrajinske uprave su ranije najavili da će se Studio M koristiti za koncerte, dok će "Muzej 20 21" predstavljati kulturu Vojvodine - od filma, preko književnosti i stripa, do slikarstva i muzike.
  • A ko

    25.04.2023 21:46
    A ko će da uzme bakropis veličine 10x10 metara?
    "Čist bakar nema dimenzije"
  • Uz

    25.04.2023 18:39
    Raspad
    Fasade tik i naspram padaju na glave dece i prolaznika.
    Strahota. Stave traku inspektori. I nista.
  • Vorke

    25.04.2023 18:06
    Realan
    Nisam ljubitelj vlasti, ali postaje mi smesno da se bukvalno sve pljuje. Aman ljudi, sta god neko da radi, ovde se samo kritikuje. Upoznajte se i informisite o cemu se radi. Prvo, zgrada je ruglo, ona odvratna socijalisticka kockasta, bez ikakve vrednosti. Propala fasada, krov, prozori. Valjda setamo tuda, pa pogledajte. Drugo, Studio M ce se ocuvati i dalje ce biti ista namena, samo modernizovan, sredjen. Pa tolike decenije isti pod, stolice, bina, zidovi, zar ne mislite da je vreme nesto osveziti i modernizovati. Zamislite da ne krecimo stan i ne renoviramo decenijama i kad konacno neko uzme da ga sredi, pocnemo da pricamo da unistava duh tog stana, da mu nova sveza boja ne prija itd. Jeste li bili u Radiu? Sve raspalo, staro, oljusteni zidovi, stolarija, podovi, kupatila, kancelarije. Glavna fora sto im smeta nova zgrada je sto nije u centru i nisu im blizu kafici i prodavnice da tamo bleje po ceo dan. Verujem da ce moderno i primereno nameni izgledati buduci objekat Muzeja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti