Četiri miliona dinara jednokratne pomoći za 100 najuspešnijih srednjoškolaca u Vojvodini

Četiri miliona dinara opredeljeno je za 100 najuspešnijih srednjoškolaca na području Vojvodine koji dolaze iz izbegličkih ili raseljenih porodica.
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac uručili su danas u pokrajinskoj vladi ugovore za tu svrhu.
Kako je saopšteno iz pokrajinske vlade, visina jednokratne novčane podrške za najuspešnije učenike ove godine iznosi 40.000 dinara.
"Simbolična jednokratna mera podrške kojom ovog puta nagrađujemo najuspešnije učenike srednjih škola jeste poruka da Vojvodina vodi računa o uspešnim i vrednim mladim ljudima", poručio je Sofić.
 
Podsetio je i da je iznos ovogodišnjih stipendija uvećan za 10.000 dinara u odnosu na prošlu godinu.
 
U saopštenju je navedeno da je kroz program jednokratnih stipendija za srednjoškolce do sada prošlo više od hiljadu učenika, a za tu namenu odobreno je ukupno 42,4 miliona dinara.
  • Tulipan

    28.04.2023 09:27
    Uspešni,a nikad keca nisu popravljali u 1.razredu srednje škole?!Jer im ni profesor nije smeo dati keca za neznanje ili bahato ponašanje,pa su sad kao fini,a nisu ni testirani na PISA testu.
  • Maca

    27.04.2023 21:43
    Dokle više
    Dokle više izbegličke porodice i raseljjena lica, 30 i više gofina su ovde,svi su se zaposlili i skućili i deca im se tu rodila pa po čemu toj deci treba dati pomoć a našoj deci ne ????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti