Počinje kupališna sezona na Štrandu: Prvih nekoliko dana besplatno, ulaznica ostaje 50 dinara

Kupališna sezona, 112. po redu, otvara se u ponedeljak, 1. maja, a prvih nekoliko dana će ulaz na plažu biti slobodan.
Počinje kupališna sezona na Štrandu: Prvih nekoliko dana besplatno, ulaznica ostaje 50 dinara
Foto: 021.rs
Sezona će trajati do 30. septembra, a kako navode iz "Gradskog zelenila", Novosađani će na vreme biti obavešteni o datumu početka naplate ulaska na Štrand.
Dnevna ulaznica će, kao i prethodnih godina, koštati 50 dinara, dok će sezonska ulaznica bez popusta biti 1.345, a sa popustom 1.150 dinara.
"Instutut za javno zdravlje Vojvodine je izvršio uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i ugostiteljskim objektima. Uzorak površinske vode reke Dunav je dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanima zahtevima II klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni", navodi direktor "Zelenila" Miloš Egić.
 
Naglašava da su odrađene sve pripremne radnje za početak nove kupališne sezone i da je, kao i svake godine, angažovana služba spasilava na vodi čiji će broj u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama i brojem posetilaca.
 
Ovo preduzeće će i ove godine nastaviti akciju "Humanitarni ponedeljak" kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna.
Kako navode iz "Gradskog zelenila", svi Novosađani koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći mogu dostaviti svoje zahteve na glavnu blagajnu Štranda.
  • Grunf

    29.04.2023 16:12
    .
    Cistiti pesak, oterati kafedzije s pescanog dela. Jos malo pa necemo imati mesta. Pravim Strandarosima ne treba "fenseraj" takvog tipa. Imam ja svoju lezaljku, svoju kafu i svoju limunadu.
  • Limanac

    28.04.2023 15:58
    Plažaaaa
    Nadam se da i ove godine na plaži neće biti čopor pasa lutalica kao prošle godine.
  • G pen

    28.04.2023 14:50
    Nekada se cistio i nanosio pesak. Do bacanja jogurta kada su dosli da uce kako se radi. Nemojte vise, dosta je po vasem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti