Žarko Riđički iz Žablja i pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Blekija

Dvadesetjednogodišnji Žarko Riđički iz Žablja pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki.
Žarko Riđički iz Žablja i pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Blekija
Foto: 021.rs
Time je potvrđena presuda doneta u krivičnom postupku protvi okrivljenog, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.
 
Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 19.09.2022. godine okrivljeni Žarko Riđički oglašen je krivim za krivično delo teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru.
Protiv prvostepene presude žalbu su izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i branilac okrivljenog.
Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 27. marta ove godine, doneo presudu kojom se podnete žalbe odbijaju kao neosnovane.
 
U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda, te da je prvostepeni sud na osnovu svih izvedenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke u ovoj krivičnopravnoj stvari.
Kostić je ubijen 9. februara 2022. godine nakon boravka u jednom lokalu i susreta sa tada 21-godišnjim Riđičkim, koji je od njega oko 4.50 ujutru na ulici zahtevao novac. Nakon što je od svirača dobio iznos koji nije smatrao dovoljnim - 390 dinara, koliko je Kostić kod sebe i imao, prvo mu je pripretio, a potom ga i pretukao.
 
Zbog teških povreda koje je zadobio, Bleki je ubrzo preminuo u Urgentnom centru. 
 
Žarko Riđički iz Žablja uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, koje je karakterisano kao teško ubistvo.
  • Stevan

    05.05.2023 14:38
    Trebalo ga je osuditi da sedi do svoje 61 godine,jer bas toliko je bio star i Ramiz (BLEKI) kad ga je ovaj ubio.
    Pocivaj u miru Ramize druze moj.
    Pozdrav Baronja Stockholm.
  • 002211

    05.05.2023 09:33
    U Bačkoj Palanci život košta 15 dinara. Sećate se..
  • hm

    05.05.2023 03:29
    Objaviti presudu javno! Postavi te na portal! Da znamo ko su sudije koje smatraju da ljudski zivot vredi 18 godina zatvora!! Razresenje je ovde malo, treba im ponistiti diplome, pa neka idu da motaju kablove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti