VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo uništavanje bašte Crnog ovna

Napadači koji su sinoć demolirali kafić "Crni ovan" su pokušali da budu što tiši kako stanari ne bi ništa primetili i pozvali policiju.
VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo uništavanje bašte Crnog ovna
Foto: 021.rs

Na snimku sa video nadzora, koji je 021.rs dobio, vidi se da grupa od bar osam mladića, koji su svi redom imali kapuljače i bili maskirani, ruši inventar bašte Crnog ovna.

Oni su stolice, stolove i ostali inventar rušili polako tako da se ne čuje, i delovalo je kao da sve zapravo nameštaju poput scenografije.

Naime, nakon što je sve vandalizovano, usledilo je fotografisanje i lepo se vide blicevi telefona, kao i to da jedan od njih drži zastavu Vojvodine i pozira, a onda istu polaže na zemlju.

Koliko je poznato, ovaj snimak, kao i video zapis sa kamera kod CK13, pokazuje da se verovatno radi o istoj grupi, uz to što je kod Crne kuće ostavljen baner koji je prethodno skinut sa Crnog ovna. 
 
 
Novi nasrtaji  na Crnog ovna i Crnu kuću dogodili su se sinoć oko tri sata u razmaku od 15 minuta i to na Dan pobede nad fašizmom.
 
Pošto i omladinski klub i kafić važe za mesta koja zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sadu, jasno je da napad u noći pred obeležavanje 9. maja nije slučajan.
 
Vlasnik Crnog ovna Bojan Šovljanski kaže za 021.rs da je jasno ko stoji iza napada i da datum nije slučajno izabran. Kaže da, iako je materijalna šteta mala, poruka je jasna, a to je širenje straha i teror. 
 
Policija je o svemu obaveštena, urađeni su uviđaji i za počiniocima se traga.
  • Sova

    10.05.2023 23:01
    Ta shvatite to je umetnički performans, mi smo grad kulture. Čemu osuda mladih umetnika. Pustite decu da dođu do izražaja. Stolica svakako ima bolji umetnički performans kad je vodoravno neg uspravno. Ta nije valjda NS palanka. Belo zeleno kako god valja voleti. Pravda za mlade umetnike. Svašta mi iz sela ali selo ne iz nas. Gazda lokala najbolje zna šta je umetnost otkud osuda? Svašta. Još ova omladina i brine o njihovom zdravlju ta ujutru je trebalo razgibati se i vratiti postavku u prcobitno stanje. Pa da. Čemu osuda stvarno?
  • Nemanja

    10.05.2023 11:26
    @MileBukovac

    Kakva ironija, doselila se džiberčina da nam parazitira na grbači a ja mu živim besplatno u glavi xD
  • bela zastava?

    10.05.2023 02:40
    nose belu zastavu
    da li to znachi da su se predali? mozhda je to poenta svega jer je upravo to 9. maj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti