Tužilaštvo o napadu na Crni ovan: Prikupljaju se dokazi, još uvek nije formiran predmet

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je da se prikupe dokazi u vezi sa napadom na lokal Crni ovan, dok o napadu na Crnu kuću, nisu obavešteni, saznaje 021.rs.
Tužilaštvo o napadu na Crni ovan: Prikupljaju se dokazi, još uvek nije formiran predmet
Foto: 021.rs

Kako u odgovoru za 021.rs navodi OJT, dežurni zamenik javnog tužioca od strane PU Novi Sad obavešten je o napadu na "Crni ovan". 

"Tužilaštvo je naložilo da se fotografiše lice mesta, izuzmu snomci sa nadzornih kamera koje pokrivaju lice mesta, a potom izveštaj o događaju sa prilozima dostavi tužilaštvu, radi donošenja odluke da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", piše u odgovoru.

Budući da se napad dogodio juče, 9. maja, kako kažu, predmet još uvek nije formiran.
 
Dodaju da nisu obavešteni o "bilo kakvom događaju koji se odnosi na Omladinski centar CK13, odnosno Crnu kuću".
 
Podsetimo, Omladinski centar CK13 i Crni ovan, u noći između 8. i 9. maja bili su ponovo na meti organizovanih napadača.
 
U napadu na Crni ovan, u pasažu Dunavske ulice, srušen je baštenski inventar preko kojeg je položena zastava Vojvodine. Sa zida Crne kuće, u Vojvode Bojovića, pocepan je baner.
 
Oba mesta su i ranije bila na meti napada neofašista i pretpostavlja se da je i najnoviji napad organizovan kao provokacija i zastrašivanje pred obeležavanje Dana pobede.

I CK13 i Crni ovan zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sadu.

  • Policajac

    10.05.2023 23:26
    Svašta
    Pa ovo nije prvi napad. Šta još treba da se desi da tužilaštvo počne da radi?
  • Sad ce

    10.05.2023 17:44
    Jos samo komisiju da formiraju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti