PRL: Podrška Crnoj kući i Crnom ovnu, kukavičko divljanje neonacista

Gradski odbor Partije radikalne levice danas je okačio transparent na Varadinski most u znak podrške antifašističkim kolektivima koji su napadnuti uoči 9. maja - CK13 i kafiću Crni Ovan.
Na transparentima piše "podrška za Crni Ovan i CK13".
"Partija radikalne levice pruža punu podršku antifašističkom kafiću Crni Ovan i omladinskom centru CK13. Smatramo da je kukavičko divljanje neonacista u našem gradu uoči 9. maja, dana pobede nad fašizmom u Evropi, podmukla provokacija onih koji za cilj imaju stvaranje veštačkih podela među ljudima. Ovakvi postupci takođe imaju za cilj da zastraše sve one koji se bore za pravednije društvo. Poručujemo im da im to neće poći za rukom", napominju oni.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je da se prikupe dokazi u vezi sa napadom na lokal Crni ovan, dok o napadu na Crnu kuću, nisu obavešteni, saznaje 021.rs.
 
Podsetimo, Omladinski centar CK13 i Crni ovan, u noći između 8. i 9. maja bili su ponovo na meti organizovanih napadača. U napadu na Crni ovan, u pasažu Dunavske ulice, srušen je baštenski inventar preko kojeg je položena zastava Vojvodine. Sa zida Crne kuće, u Vojvode Bojovića, pocepan je baner.
 
Oba mesta su i ranije bila na meti napada neofašista i pretpostavlja se da je i najnoviji napad organizovan kao provokacija i zastrašivanje pred obeležavanje Dana pobede.
 
I CK13 i Crni ovan zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sadu.
  • MileBukovac

    11.05.2023 20:56
    ova dvojica samo osnivaju partije i građanske pokrete...nemaju mira
  • NadaNS

    11.05.2023 20:36
    NadaNS
    Velika podrška za ove mlade i hrabre antifašiste.Da li narod zna da ovi mladi rade volonterski i kuvaju ručkove za siromašne. To treba drzava da radi!
  • Limanac

    11.05.2023 20:02
    Crni sprej na posteljini aktivizam nas udara sa oba spektra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti