Učenik Jovine gimnazije i još petoro osvojili medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, osvojili su medalјe.
Takmičenje se održava od 8. do 13. maja u Antaliji u Turskoj.
Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, dok su se bronzanim medaljama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija "Svetozar Marković", Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.
U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalja Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
 
Rukovodioci BMO tima bili su Miljan Knežević, Univerzitet u Beogradu - Matematički fakultet i  Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.
  • Zivan

    16.05.2023 13:47
    Ovo su prave vesti.
    Za takvu decu treba da postoje posebni programi.
    Kako da ih finansiramo?
    Pa jednostavno, preCednik donese uredbu, posto on moze sve, da se razni "investitori" koji dobijaju ekskluzivne lokacije moraju odreci prihoda od 10% kvadrata koje godisnje izgrade i da ih uplate u fond za talente.
    Svi ministri iz vlade, clanovi njihovih timova (zamenici i zamenici zamenika, savetnici i savetnici savetnika), clanovi upravnih odbora svih javnih preduzeca takodje 10% zarade, obicne sluzbenike ne racunam iako oni rade vise od pomenutih.
    Umesto da su nam ovo glavne vesti ovde se pise o kojekakvim zadrugarka, starletama i starletanima a posle se svi cudimo "sto nam tako dobro ide".
  • Ralle

    13.05.2023 18:10
    Bravo deco..ponosu nas..zbog Vas vredi istrpeti ovo zlo,vi ste svetlost u tunelu,vi cete nam vratiti osmehe,oterat tamu i strahove i prostakluk koji nas je poklopio da na cevcice jos disemo..bravo i hvala za radost deco nasa
  • nečija mama

    13.05.2023 08:28
    Ovo su vesti
    Ovakve vesti treba objavljivati, ovo trebaju biti uzori. Sve uspešne ljude smo ostavili na marginama, retko se gde spominju. Novinari postali lešinari i prepisivači gluposti koje nađu na internetu. Što se ne traže ovakve priče i primeri, ima njih mnogo.
    Svaka čast deco i samo napred tako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti