Ponavlja se "Humanitarni ponedeljak" za Dimitrija Stankovića, pomoć potrebna i malenoj Lenki

Akcija "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu 22. maja biće namenjena za lečenje Dimitrija Stankovića.
Naime, u ponedeljak, 15. maja na Štrandu je prikupljeno  2.760 dinara, a s obzirom da je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje akcije narednog ponedeljka, te će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak, 22. maja. 
Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca. Kutije za donacije biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
Dimitriju Stankoviću je sa dve i po godine ustanovljena dijagnoza disharmoničnog razvoja sa elementima autizma. Na poslednjem magnetu konstatuju mu se i oštećenja mozga kao i urođena anomalija na mozgu što dodatno otežava njegovo stanje. 
 
Pre dve godine kreće kod neurologa koji mu je prepisao suplemente, koji su pokazali pozitivne rezultate i neophodno je nastaviti sa terapijom. Takođe, preporučen je i nastavak genetskih analiza, kako bi se došlo do nekih novih saznanja vezano za njegovo trenutno stanje. 
 
Pored toga potrebni su mu dodatni defektološki i logopedski tretmani. 
 
Novac koji se prikuplja potreban je za suplemente, dodatnu dijagnostiku kao i defektološke i logopedske tretmane.
 
Nakon akcije koja je namenjena Dimitriju, uslediće "Humanitarni ponedeljak" za Lenku Lazarević
 
Lenki je sa deset meseci otkrivena akutna limfoblastna leukemija. Nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja i terapije održavanja, bolest se nažalost vratila. Jedina nada za potpuno izlečenje je hitna transplantacija koštane srži. Da bi se to ostvarilo potrebno je prikupiti 300.000 evra za njeno dalje lečenje i transplantaciju koštane srži u inostranstvu. 
S obzirom da je vreme ključno u ovoj borbi, pozivaju se Novosađani koji su u mogućnosti, da i pored akcije Humanitarni ponedeljak pomognu Lenki uplatom na sledeće žiro račune: 
 
Dinarski račun - UniCredit Banka 170001081914100087
 
Devizni račun: Unicredit bank Serbia JSC, IBAN: RS35170001081914100184, SWIFT: BACXRSBG
  • Petar

    16.05.2023 15:31
    Da li postoji ziro racun za pomoc Dimitriju? Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti